Rüzgarlı

Uluslararası Öğrenciler İftarda Buluştu

28.05.2018

2017-2018 Eğitim öğretim yılında Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim görmek için gelen uluslararası öğrenciler, 24 Mayıs 2018 Perşembe günü Sakarya Üniversitesi Personel Yemekhanesi’ndeki Geleneksel TÖMER İftar Yemeği’nde bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi TÖMER bünyesinde 70 farklı ülkeden Türkçe hazırlık alan 360 öğrenci, gerek İslam kültüründe gerekse de Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan iftar yemeğinde bir araya gelerek Ramazan ayının manevi havasını hep birlikte yaşadı.

İftarın hemen öncesinde Suudi Arabistan’dan Abduljalil Khalilullah’ın Kuran-ı Kerim tilaveti başlayan program, Afganistan’dan Esmatullah Torabi’nin okuduğu ezan-ı şerif ve Cezayir’den Khaled Bioud’un iftar duası ile devam etti. İftarını açan öğrenciler,  Mısır’dan Mohamed Ashraf’ın Türkçe yemek duası ile iftarlarını tamamladı.

28.05.2018 – YC