Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü’nden (IIIT) Ziyaret

Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü’nden (IIIT) Ziyaret
22.03.2017
1.266
A+
A-

Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü’nden (IIIT) Ziyaret

Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü’nden (IIIT) Dr. Anas Al-Shaikh Ali Başkanlığında bir heyet Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret etti.

Merkezi Amerika’da bulunan Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü’nden (IIIT) Dr. Anas Al-Shaikh Ali başkanlığında bir heyet SAÜ İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret ederek Dekan Prof. Dr. Ahmet Bostancı ve diğer yetkililer ile görüştü.

İlahiyat Fakültesini ikinci kez ziyaret etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Dr. Al-Shaikh Ali, IIIT’nin yaptığı çalışmalar ve yayınları hakkında bilgi verdi. Ziyarette iki kurum arasında Akademik işbirliği imkanları ayrıntılı olarak ele alındı. 2018 yılında uluslararası ortak bir sempozyum düzenlenmesi ve IIIT tarafından basılı yayınlarının ücretsiz olarak SAÜ İlahiyat Fakültesi kütüphanesine gönderilmesi konusunda prensip anlaşmasına varıldı.

Türkiye dışında Ürdün, Mısır, Fas gibi ülkelerde de şubeleri bulunan Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü (IIIT), temelleri Filistin asıllı ilim adamı Prof. Dr. İsmail Raji al-Faruqi tarafından atılan “Bilginin İslamileştirilmesi” düşüncesi alanında yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. Türkiye’deki bazı üniversiteler ile de ortak çalıştaylar ve sempozyumlar düzenlemektedir.

22.03.2017 – YC


1.266 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.