Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu Sakarya’da Düzenlenecek

Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu Sakarya’da Düzenlenecek
10.05.2016
500
A+
A-

Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu bu yıl Sakarya’da düzenlenecek. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, YECDER, Sakarya İl Müftülüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği işbirliği ile 14–15 Mayıs 2016 tarihlerinde, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilecek Sempuzyumun konusu “Gençliğin Gelişimi ve Problemleri Karşısında Din Görevlileri” olacak.

Bu yıl 7. si düzenlenecek Sempuzyum, bu yıl ilk defa uluslararası düzeyde planlandı. Sempozyum kapsamında şu ana başlıklar ele alınacak: DİB Hizmet Alanları ve Gençliğe Yönelik Faaliyetler, Gençliğin İnşasında Camiler ve Gençleri Camilerden Uzaklaştıran Sebepler, Üniversite Gençliği, Din ve Sosyal Hayat, Gençliğin İnşasında Kuran Kursları, Yaygın Din Eğitiminde Rehber Olarak Din Görevlileri, Gençliğin Din Eğitiminde Güncel Problemler, Gençlik İnanç ve Din.

Sempozyumunun paydaşlarını Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, YECDER, Sakarya İl Müftülüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği oluştururken, Sakarya Üniversitesi adına sempozyumun koordinasyonu SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah İnce yürütüyor.

Sempozyum hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Abdullah İnce şunları ifade etti:

“Sempozyumumuzun temel amaçları; Diyanet İşleri Başkanlığı hizmet alanları içerisinde bulunan konuları akademik çerçevede değerlendirmek, başta din görevlileri olmak üzere, bir bütün olarak gençlik faaliyetlerine rehberlik edecek bilimsel verileri ortaya koymak, gençliğin dini problemlerine çözüm üretme noktasında din görevlilerinin fonksiyonuna vurgu yapmak, konuyla ilgili mevcut tecrübeyi ortaya koymaktır. Bunlar yanında gençliğin dini hayatı, din eğitimi kurumlarının gençliğin inşasındaki rolleri, gençliğin güncel dini sorunları ve bunların çözüm önerileri ele alınacaktır.”

İnce, “Sempozyuma Türkiye ve farklı İslam ülkelerindeki akademisyenler ile Avrupa ve Türkiye’de eğitim sürecinde aktif görevler yapmış ve yapmakta olan akademisyenler, bürokratlar, halen sahada görev yapan öğretmenler ve din görevlileri, resmi ve sivil kurum temsilcileri katılacaklardır. Sempozyumda sunulacak tebliğlerden bazılarının konuları; DİB’in Avrupa’da gençliğe yönelik hizmetleri, DİB taşra teşkilatında gençliğe yönelik hizmet örnekleri, gençlik cami ilişkisi, üniversite gençliğinin dini hayatı, gençliğin inşasında dini değerlerin rolü, gençliğin inşasında Kur’an kursları, hafızlık eğitimi, din görevlilerinin rehberlik fonksiyonu ve aktüel örnekler vb. şeklindedir” diye konuştu.

Sempozyuma din eğitimcileri, din görevlileri ve gönüllü izleyicilerde davet edildi. .

Sempozyumla ilgili geniş bilgi www.if.sakarya.edu.tr internet adresinden alınabilir.

10/05/2016 – HAY
500 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.