Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu Düzenlenecek

Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu Düzenlenecek
13.07.2016
970
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin de düzenleyicileri arasında yer aldığı 3. Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu (ISEM 2016), 22-25 Ağustos 2016 tarihleri arasında Bosna-Hersek’te gerçekleştirilecek.

Sakarya Üniversitesi, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD), Akademik Platform, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Çevre Vakfı işbirliği ile düzenlenecek olan sempozyumda, çevresel sorunların yanında, bu sorunların üstü örtülen asıl nedenleri tartışılacak.

İlki 2013 yılında ÇEKUD öncülüğünde gerçekleştirilen sempozyumun üçüncüsü Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’daki Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Bilim insanları dışında sanayi, sivil toplum örgütü ve kamu kuruluşu temsilcilerinin de katılacağı sempozyumda, tüm tarafların bir araya gelip çevresel sorunları tartışmaları ve köklü çözümler üretmeleri amaçlanıyor.

Sempozyumda atık yönetimi, su kirliliği ve kontrol teknikleri, hava kirliliği ve kontrol, çevre dostu enerji üretim teknikleri ve yönetimi, çevre ve ahlak açısından mühendislik, semavi dinlerde çevre, İslam’ın temel kaynaklarında çevre, İslam medeniyeti ve çevre, tasavvuf kültürü ve çevre, göç ve çevre, yeşil ekonomi, şehircilik ve çevre, tarihte çevre kültürü, çevre hukuku, savaş ve çevre gibi konu başlıkları yer alıyor.

14-07-2016 / ST


970 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.