Türkiye ve Dünya Gündemi Hakkında Konuşuldu

Türkiye ve Dünya Gündemi Hakkında Konuşuldu
26.12.2022
560
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fikir ile Gelecek Öğrenci Topluluğu (FİG) tarafından düzenlenen “Büyükelçi Perspektifinden Türkiye ve Dünya “ isimli programda Rusya-Ukrayna Savaşının etkileri, iklim değişikliği ve gıda krizi konuları hakkında konuşuldu.

Programa emekli Büyükelçi Alı Rıza Çolak konuşmacı olarak katılarak Türkiye ve Dünya gündemi hakkında konuşma yaptı. Çolak, pandeminin etkileriyle beraber 2022 yılının bir bükülme yılı olduğunu dile getirerek Ukrayna savaşı, global gıda krizi, enerji sorunu, iklim değişikliği ve küresel enflasyon konuları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna Savaşının Karadeniz kıyısında bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu aktaran Çolak Türkiye’nin İHA ve SİHA’larının bu savaşta etkin rol oynadığını belirtti. Çolak Uygur Türkleri sorunu, Çin Devrimi ve çip teknolojisi hakkında bilgilendirmelerde bulunarak krizlerin dünyaya etkilerini değerlendirdi.

Ülkemizin Rusya ve Ukrayna savaşında kullandığı silahların savunma sanayisi alanında geliştiğimizin göstergesi olduğunu belirten Çolak Türkiye’nin etkisi altında kalabileceği durumlardan bahsetti. Programın sonunda Alı Rıza Çolak’a katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.

 

Haber: Furkan Uslu


560 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.