Gök Gürültülü

Türkiye Bursları Duyurusu

21.03.2013

2013 yılı Türkiye Bursları uygulaması kapsamında Lisansüstü Burs Programları başvuruları 01-31 Mart 2013 tarihleri arasında alınacak.

Türkiye’de yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen uluslararası öğrenciler için Lisansüstü Burs Programına 31 Mart 2013 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Başvuru Şartları

Bir lisans programından mezun ya da bu akademik yıl sonunda mezun olabilecek durumda olan adaylar Türkiye Burslarına başvurabilecektir.

Adaylardan yüksek lisansa başvuracakların 01.01.1983; doktoraya başvuracakların 01.01.1978 veya daha sonrası doğumlu olmaları şartı aranmaktadır.

Ayrıca adayların başvuracağı düzeyde Türkiye’de bir programda halen eğitim görmemeleri gerekmektedir.

Bursların Kapsamı

• Aylık burs

• Üniversite öğrenim harcı

• Sağlık sigortası

• Yurt

• Türkçe eğitimi

• Geliş-gidiş (İlk kayıt ve mezuniyet) ulaşım desteği

Başvuru

Başvurular www.turkiyeburslari.gov.tr veya www.trscholarships.org internet adresleri aracılığıyla yapılabilir. İnternet üzerinden başvuru yapacak adaylar, öncelikle kullanıcı adı ve şifre alarak yeni bir başvuru hesabı oluşturacaktır. Sisteme bu hesapla giriş yapan adaylar başvuru formunu doldurduktan sonra istenen belgeleri sisteme yükleyerek başvurularını tamamlayacaklardır.

21/03/2013 – YC