Türkiye (26.12.2012): Bilimde çağ atlıyoruz

26.12.2012

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr, MUZAFFER ELMAS, Göktürk2 uydusunun uzaya fırlatılması ile ilgili, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği adına bir açıklama yaptı. Son günlerde dile getirilen uzaya keşif amaçlı gönderilen ilk olma özelliği taşıyan Göktürk2 uydusu ile ilgili SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Rektörü MUZAFFER ELMAS, ” Göktürk2 uydusunun uzaya gönderilmesinden büyük heyecan ve sevinç duydum. Ülkemizde son yıllarda hükümetin bilim ve teknoloji alanına yaptığı destekler ve teşvikler hızla artmakta, yakın gelecek hedefleri arasında dünyada hak edilen konumun alınması yolunda önemli mesafeler alınmaktadır. Bu hedefe ulaşmakta gençlerin rolü ve katkıları çok önemsenmekte ve özel destekler verilmektedir. Bu kapsamda atılan her adım bizlere motivasyon ve heyecan vermektedir. Böylesine önemli bir adımın parçası olan Göktürk2 uydusunun gerek fırlatılması sırasında gerekse daha sonrasında meydana gelen olaylar konuyu asıl mecrasından saptırmış olup milletimiz ve ülkemiz açısından son derece önemli olan bilimsel bir çalışmayı olumsuz bir ortama sürüklemiştir. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ, Kocaeli Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Bilecik Üniversitesi, Karabük üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Bartın Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitelerinden oluşan Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği olarak coşku ile anılması gereken bu olayın oluşturduğu üzüntüyü kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz ” şeklinde konuştu.

Türkiye – 26.12.2012