Türk Müziğinde Meşk Geleneği

27.11.2015

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuarı tarafından “Türk Müziğinde Meşk Geleneği” isimli bir söyleşi düzenlendi.

SAÜ Devlet Konservatuarı tarafından gerçekleştirilen söyleşiye TRT Ses Sanatçısı Mustafa Doğan Dikmen konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Ferdi Koç’un hazırladığı söyleşi SAÜ Devlet Konservatuarı Alaeddin Yavaşça Salonu’nda gerçekleştirildi.

Teoriden hiçbir şey öğrenilmediğine dikkat çeken Dikmen, “Teoriden matematik bile öğrenilmez, ancak ezberlersiniz uygulamaya geçemezsiniz. Teori temeldir, pratik ise teorinin hayata geçtiği noktadır” ifadelerini kullandı.

Meşk karşılıklı alışveriş olayıdır

Aşk, sanatla tutkulu olmak, meşk ise görmek, bilmek, öğrenmek ve deneyim kazanmak olduğunu belirten Dikmen, “Meşk birinin anlatması diğerinin öğrenmesi olayı değildir. Meşk karşılıklı alışveriş olayıdır. Öğrenci farkına varmaz fakat hoca da o alışverişten çok şey öğrenir” şeklinde konuştu.

Konuşmasına müzik dinletisi ile devam eden Mustafa Doğan Dikmen, program sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

27.11.2015 – YC