Gök Gürültülü

Türk Halk Müziği Gecesi

04.03.2015

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konsere öğretim üyeleri, öğrenciler ve Sakaryalılar büyük ilgi gösterdi. Sakarya Halk Müziği Derneği ile ortaklaşa düzenlenen konserin yönetmenliği SAÜ Devlet Konservatuarı Temel Bilimler öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir yaptı.

Çalgılarda ve koroda Konservatuvar öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanı sıra Sakaryalı iş adamları ve öğretmenlerin de yer aldığı konserde, halk müziğinin sevilen türküleri seslendirildi. Doğu Anadolu ve Karadeniz yöresinden “Elazığ Harput Peşrevi”, “Kar mı Yağmış Şu Harput’un Başına”, “Eşimden Ayrıldım”, “Gel Benim Gelin Yârim”, “Üç Güzel Oturmuş”, “Gerizler Başında”, “Iğdır’ın Al Alması”, “Oynayın Kız Oynayın”, “Ayna Ayna Ellere”, “Oy Çalamadum Gitti” gibi halk müziğinin birbirinden güzel eserlerinin seslendirildiği konser, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Konserin diğer konservatuvar etkinliklerinden farklı olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir, çalışmanın geçtiğimiz yıl Ekim ayında başladığını ve yaklaşık 4 aylık bir sürede hazırlandığını ifade etti.

Solo performansların da geceye renk kattığı konser, yaklaşık 2 saat sürdü.

04/03/2015 – ST