Türk Düşünce Dünyasında Gelenek Sorunu

Türk Düşünce Dünyasında Gelenek Sorunu
10.04.2014
629
A+
A-

SASGEM tarafından ‘Çarşamba Konferansları’ kapsamında düzenlenen etkinliğe, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından düzenlenen Çarşamba konferanslarının bu haftaki konuğu, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı oldu. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Kayalı, Türk düşünce hayatının son 60 yılının analizini yaptı. Akademik ve entelektüel çevrelerde bir gelenek oluşmasından ziyade ortaya çıkan dönemsel yaklaşımların ön plana çıktığını ifade eden Prof. Dr. Kayalı, “ 50’li yıllarda siyaset, 60’lı yıllarda ise iktisat eksenli bakış açısı Türk düşünce hayatının yaslandığı merkez olmuştur” dedi.

Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Türk sinemasının ise özellikle 1970’lere kadar önemli işlere imza attığını ve halka ulaştığını dile getirirken “gelenek oluşturamama” sorununun akademik hayatta olduğu gibi sanat alanında da ortaya çıktığını belirtti.

10/04/2014 – HM
629 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.