TÜBİTAK’tan Sağlık Bilimleri Fakültesine Bir Proje Desteği Daha

TÜBİTAK’tan Sağlık Bilimleri Fakültesine Bir Proje Desteği Daha
20.09.2023
1.850
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim dalından Prof. Dr. Ayşe Çevirme’nin yürütücülüğünü yaptığı “Türk Hemşireleri Deprem Yönetim Modeli TÜHEM-DYM’nin Geliştirilmesi ve Etkililiğinin Sınanması” isimli TUBİTAK-1001 projesi desteklenmeye hak kazandı.

Proje, hemşirelerin depreme hazır oluşluğu ve müdahale yetkinliğini arttırmak amacıyla planlanmıştır. 2023 Şubat depreminin gerçekleştiği 11 ilden can ve mal kaybının daha fazla olduğu beş il (Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Malatya) ve Sakarya örnekleminde yürütülecek olan projede adı geçen illerden dokuz araştırmacı iki danışman ve beş bursiyer görev almaktadır.

Proje dahilinde, Sakarya, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş illerinde görev yapan hemşireler ile TÜHEM-DYM çerçevesinde araştırmacılar tarafından oluşturulan eğitim programı 2023 Şubat depreminin gerçekleştiği beş ildeki hemşirelere uygulanacak ve uygulama sonrası etkililiği aynı gruplarda sınanacaktır.

Proje ekibinde Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe Çevirme yürütücü olarak, Doç. Dr. Eyüp ÇELİK, Doç. Dr. Gülden KAYA UYANIK, Dr. Öğr. Üyesi. Seda GÖGER, Araş. Gör. Aylin MEŞE, Araş. Gör. Murat TOPAL, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zeynep GÜNGÖRMÜŞ, Kafkas Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gönül GÖKÇAY, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Bircan KARA’nın araştırmacı olarak, İnönü Üniversitesi’nden Prof. Dr. Behice ERCİ ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Doç. Dr. Filiz TAŞ danışman olarak yer almaktadır.

Projenin 36 ay sürmesi planlanmaktadır.

 

 
1.850 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.