TÜBİTAK Başvurusu Onaylananlar Belgelerini Aldı

TÜBİTAK Başvurusu Onaylananlar Belgelerini Aldı
06.01.2017
958
A+
A-

Sakarya Üniversitesi akademisyenlerinin, TÜBİTAK Araştırma Geliştirme Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri kapsamında başvurdukları projeleri onaylandı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2016 Yılı Güz Dönemi Akademik Genel Kurulu’nda düzenlenen törende, proje başvurusu onaylanan akademisyenler, teşekkür belgelerini Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’tan aldı.

Onaylanan projeler 2016 yılında başvurmuş ve kabul edilmiş 1001, 1003, 1005, 1007 ve 3501 projeleri arasından belirlendi. SAÜ’lü akademisyenlerin kabul edilen projeleri ise “1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı”, “1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı” ve “1007 Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı” projelerinden oluştu.

2016 yılı içerisinde TÜBİTAK projesi onaylanan akademisyenlerin projeleri ise şöyle:

Doç.Dr. Ümit Ekin, 1001, “Rodosçuk / Tekirdağ, Manisa, Konya ve Ayıntab / Gaziantep’te Tüketilen Malların ve Fiyatların Analizi (16. ve 19. Yüzyıllar)”

Doç.Dr. Murat Yeşiltaş, 1001, “Türkiye-İran İlişkilerinde Yazılı Kaynakların Yeri (1979-2015)”

Uzm.Dr. Mustafa Gökhan Vural, 1001, “Koroner Kronik Total Oklüzyonda Transkardiyak Mekanomir Gradiyenti ile Kollateral Gelişimi Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi”

Yrd.Doç.Dr. Sezgin Kaçar, 1001, “Doğrusal Olmayan Sistemlerin Frekans Boyutunda Modellenmesi ve Analizi İçin Yeni Bir Hesaplama Algoritması Tasarımı ve Uygulaması”

Yrd.Doç.Dr. Aliye Suna Erses Yay, 1001, “Atıkların Hidrotermal Karbonizasyonunun Araştırılarak Proses Sonrası Oluşacak Ürünlerin Kullanım Potansiyelinin ve Çevresel Etkilerinin Belirlenmesi”

Prof.Dr. Hyun Soo Lim, 1005, “Çok Işınlama Modlu Fotodinamik Terapi Lazer Sisteminin Geliştirilmesi”

Prof.Dr. Tahsin Engin, 1005, “Optimum Vidalı Kompresör Tasarım, Prototip İmalatı, Performans Testi ve Bir Tasarım Yazılımının Geliştirilmesi”

Prof.Dr. Ahmet Alp, 1005, “Alüminyum Alaşımlarının Akımsız Hibrit Kaplama Yöntemiyle Aşınma ve Korozyona Karşı Dayanımının Geliştirilmesi”

Prof.Dr. Erman Coşkun, 1007, “Doktora Derecesine Sahip İnsan Kaynağına Yönelik Yönetim Destek Sistemi Geliştirilmesi”

İndeksli yayın ödülleri verildi

Törende ayrıca “2016 İndeksli Yayın Ödülleri” ve “2016 Atıf Ödülleri” de sahiplerini buldu.

2016 İndeksli Yayın Ödülleri’nde ödül dağılımı şu şekilde oldu:

“Mühendislik ve Doğa Bilimleri” kategorisinde Prof.Dr. Hatem Akbulut, Doç.Dr. Yusuf Atalay, Prof.Dr. Salih Zeki Yıldız, Doç.Dr. İhsan Pehlivan ve Prof.Dr. Abdullah Mimaroğlu; “Sosyal ve Beşeri Bilimler” kategorisinde Doç.Dr. Osman Titrek, Doç.Dr. Mehmet Barış Horzum, Prof.Dr. Erman Coşkun, Yrd.Doç.Dr. Kerim İlker Bulunur; “Sağlık Bilimleri” kategorisinde Yrd.Doç.Dr. Ünal Erkorkmaz, Prof. Dr. Ramazan Akdemir ve Prof. Dr. Mehmet Güven; “Sanat Bilimleri” kategorisinde ise Yrd.Doç.Dr. Bilgen Aydın Sevim teşekkür belgelerini aldı.

2016 Atıf Ödülleri’nin sahibi ise Prof. Dr. Mahmut Özacar, Prof. Dr. Fehim Fındık ve Doç. Dr. Davut Avcı oldu.

04-01-2017 / ST
958 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.