TRT Heyeti Üniversitemizi Ziyaret Etti

TRT Heyeti Üniversitemizi Ziyaret Etti
06.04.2022
1.185
A+
A-

Türkiye Radyo Televizyonu (TRT) heyeti üniversitemizi ziyaret ederek, iletişimci gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak amacıyla her yıl düzenlediği “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması” hakkında bilgi verdi.

‘Gelecek Senin Olsun’ sloganıyla iletişim ve medya alanında kariyer hedefleyen gençlere deneyim ve destek olması hedeflenerek 13 kategoride 39 ödülün dağıtıldığı Geleceğin İletişimcileri Yarışması bu yıl da düzenlenecek. Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte TRT Sosyal Medya ve Halkla İlişkiler Ekibi üyeleri Nurten Erdem ve Sena Erkan konuşmacı olarak katıldı.

“Gençlere önem vermek geleceğe önem vermektir”

TRT Geleceğin İletişimcileri Platformu hakkında bilgi veren Nurten Erdem, “Biz gençlere önem veriyoruz. Gelecek senin olsun mottosuyla başladık bu projeye. Bunu bir iş olarak görmüyoruz bunu gerçekten önemsiyoruz. Sekiz yıldır kesintisiz devam eden bir proje. Öncelikle iletişim eğitimi alan öğrencileri hedeflemiş daha sonra tüm öğrencilere açık bir platform haline gelen bir proje. Hiçbir sponsor desteği olmadan tamamıyla kamu yararı gözetilerek sosyal sorumluluk projesi gibi yürütüyoruz. En üst yöneticiden en alt çalışanımıza kadar hepimizin çok değer verdiği bir proje.” diyerek herhangi bir kaygı gütmeden çalışma yapan bir platform olduklarını ifade etti.

 “2015 yılından beri kesintisiz sürdürüyoruz”

Henüz eğitim aşamasındayken gençlerin kendilerini iletişim sektörüne hazırlayacak ve iyi hissedecek bir platform kurmayı hedeflediklerini söyleyen Nurten Erdem, “Geleceğin iletişimcileri yarışmasının en büyük amacı gelecekte medyaya yön verecek sizlerin kaliteli özgün içerik üretmesine destek olmaktır. 2015 yılından beri kesintisiz sürdürdüğümüz bu proje, eğitim süreci içerisinde yapılan projeleri desteklemek amacıyla geliştirilmiş bir platformdur.” şeklinde konuşarak, “Pandemi zamanında birçok etkinlik sekteye uğramışken biz tam tersine yarışmayı genişlettik yeni kategoriler ekledik ve başvuru sayılarını her geçen gün arttırdık.” ifadelerini kullandı.

“Her bölümden üniversite öğrencisi katılabilir”

Bu yıl yarışmada açılan kategorilerin ana başlıkları Dijital Yayıncılık, Görsel Yayıncılık, İletişim Kampanyası ve Radyo Yayıncılığı olarak belirlendi. Dijital Yayıncılık kategorisinde alt kategori olarak; İnternet Haberi, İnternet Sitesi, Sosyal Medya Yönetimi ve Podcast yer alıyor. Bununla birlikte Görsel Yayıncılıkta; Animasyon Film, Belgesel Film, Kısa Film, Haber, Video İçerik Formatı, İletişim Kampanyasında; İklim Krizi hakkında, Radyo Yayıncılığında; Radyo Belgeseli, Radyo Drama, Radyo Programı kategorileri bulunacak. Yarışmaya katılmak için herhangi lisans ve ön lisans programında öğrenci olmak yeterli.

Başvuru Tarihleri

Bu yıl katılımcılar hazırladıkları eserleri ya da eser linklerini 9 Mayıs tarihinden itibaren www.trtgeleceginiletisimcileri.com internet adresine yükleyebilecekler. Son başvuru tarihi 30 Haziran olarak açıklandı.

Söyleşi soru cevap faslının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yarışma ile ilgili tüm detaylar ve gelişmeler için www.trtgeleceginiletisimcileri.com adresi ziyaret edilebilir.

 
1.185 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.