Tribünün Sahaya Etkisi

Tribünün Sahaya Etkisi
30.12.2015
793
A+
A-

Sakarya Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler tarafından ‘Tribünün Sahaya Etkisi’ isimli bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler tarafından düzenlenen ‘Tribünün Sahaya Etkisi’ isimli etkinlik 29 Aralık Salı Günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. SAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Doğru’nun oturum başkanlığında düzenlenen etkinliğe, Eski Fenerbahçeli futbolcu Oğuz Çetin, Fenerbahçe Eski İdari Menajeri Volkan Ballı, Genç Fenerbahçeliler Basın Sözcüsü Yücel Aslan ve SAÜ GFB Öğrenci Başkanı Murat Tetik konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi’nde olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Fenerbahçe’nin Eski Milli Futbolcusu Oğuz Çetin, Fenerbahçe’mize gönülden bağlı yüksek aidiyet duygusu ile her zaman takımının yanında yer alan sizlerle birlikte olmak çok güzel. Burada olmaktan son derece memnunum. Fenerbahçeli olmak bir ayrıcalıktır. Fenerbahçeli olan insanın duyguları yüksek aidiyet duygusu içerisinde gelişiyor” dedi.

Futbolda, sahadaki performansı belirleyen en önemli konunun oyuncuların güçlü olmasından geçtiğini belirten Çetin, “Oyuncuların fiziksel olarak güçlü olmasını kılan en önemli konu da taraftarın oyuncusuna sahip çıkması, onu benimsemesi.  Sahada şartlar ne olursa olsun taraftarlar futbolcuların yanında olmalı. Taraftarın olmadığı maçta bir duygu bir heyecan olmaz dolayısıyla performansta büyük ölçüde etkilenir” diye konuştu.

Panelde Fenerbahçe’nin 1996 yılında Trabzonspor’u yenerek şampiyon olduğu dönemde yaşadıkları zorlukları anlatan GFB Basın Sözcüsü Yücel Aslan, “1996’daki Trabzonspor deplasmanı o gün çok zordu. Tribünlerden bize saldırılar oldu. Taşlar atıldı. Büyük olaylar olmuştu. Ayrıca maç öncesi Oğuz ve Aykut’a yapılanları o gün hiçbir taraftar hazmedemedi. Oğuz bizim imparatorumuzdur. Biz Oğuz Çetin’i imparator olarak biliriz” dedi.

Sakarya Üniversitesi’ni Fenerbahçe’nin kalesi olarak nitelendiren Fenerbahçe Eski İdari Menajeri Volkan Ballı, “Fenerbahçe’ye verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Önceden taraftarlar ve oyuncular daha yakındılar, şimdi uzaklaştılar. Bunda endüstriyel futbolunda etkisi var. Endüstriyel futbolun getirdiği sıkıntılar bunlar, yönetimler taraftarlarla pek barışık değiller. Tribün desteği olmadığı takdirde kesinlikle başarının gelmeyeceğine inanıyorum. 2009’da bunu yaşadık. Tribünler tamamen bölünmüştü. O zaman başarısızlığı ciddi anlamda yaşadık” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’de çalıştığı dönemde üç tane zor deplasmana çıktığını belirten Fenerbahçe Eski İdari Menejeri Volkan Ballı, “Ben İdari menajer olarak görev yaptığım dönemde en zor deplasmanlar Trabzonspor, Bursaspor ve Ankara deplasmanlarıydı. Bu şehirler takımlarına ayrı bir şekilde sahip çıktıkları için bizim için deplasmanlar ekstra zorlu geçiyordu. Eskiden derbi maçlar yarı yarıya tribünler paylaşılarak oynanırdı. Tribün yasakları artık kalkmalı” diye konuştu.

Panel sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.

30.12.2015 – YC
793 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.