Trafik Kazaları Engellenecek

Trafik Kazaları Engellenecek
10.10.2013
584
A+
A-

Trafik kazalarının önleyecek projeye Sakarya Üniversitesi destek veriyor.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün öncülük ettiği, Sakarya’daki trafik kazalarını inceleyerek yeniden kazaların oluşmasını önleyici tedbirlerin alınmasını sağlayacak projeye Sakarya Üniversitesi’nin verdiği destek sürüyor.

Projeye MARKA’dan Destek Geldi

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü İşbirliği ile Sakarya’daki trafik kazalarının önüne geçilmesi amacı ile hazırlanan “Trafik Kaza Analizleri için Web Tabanlı Bir Karar Destek Sistemi Geliştirilmesi” isimli proje, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Projenin amacı; kazalarla ilgili tüm verilerin girişini daha detaylı ve sağlıklı kılacak bir sistemin dizayn edilmesi, sonrasında da bu sistem aracılığı ile toplanacak kaza verilerinin çok farklı açılardan analizini mümkün kılacak ve uygulamacılara kazaların gerçek nedenlerini doğru tespit ederek önleyici tedbirler ve uygulamalar yapmalarında yardımcı olacak web tabanlı bir kaza kayıt ve analiz karar destek sistemi geliştirmektir.

Emniyet’ten Elmas’a Teşekkür Ziyareti

Konu ile ilgili Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden Şube Müdürü Mustafa Ayancı SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette Proje Yöneticisi Prof. Dr. Erman Coşkun ile SAÜ Sanayi ve Toplum İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Harun Taşkın hazır bulundu.

10/010/2013 – ÇP



584 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.