Toplumsal Kalkınma ve Sürdürülebilirlik Komisyonunun Oluşumuna Yönelik Toplantı Yapıldı

Toplumsal Kalkınma ve Sürdürülebilirlik Komisyonunun Oluşumuna Yönelik Toplantı Yapıldı
02.06.2023
1.441
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu başkanlığında, Toplumsal Kalkınma ve Sürdürülebilirlik Komisyonunun oluşumuna ilişkin bir toplantı yapıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Handan Akyiğit, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aliye Suna Erses Yay ve akademisyenler katıldı.

Prof. Dr. Köseoğlu Üniversitemizde Toplumsal Kalkınma ve Sürdürülebilirlik Komisyonunun oluşumu için hazırladıkları zeminden bahsederek ekip olarak yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Köseoğlu, ekip olarak Toplumsal Kalkınma ve Sürdürülebilirlik adı altında Birleşmiş Milletlerin 16 kalkınma amacını temel alan bir yapılanmaya ihtiyaç duyduklarını belirterek bu konuda üniversitelerin bir misyon üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca bilimsel, sosyal sorumluluk, gönüllülük ve katılım anlamında bunu iyileştirebilecek başka bir yapının henüz olmadığını bu yüzden bu komisyonun kurulmasını bir görev olarak gördüklerini belirtti.

Prof. Dr. Köseoğlu, bu toplantının sonucunda alacakları geri bildirimlerle bu yapılanmayı hayata geçireceklerini söyleyerek, “Sürdürülebilirlik üzerine, iklim değişikliği ve onunla ilişkili diğer anahtar kavramları içeren bir araştırma merkezimiz henüz yok bununla ilgili bir çalışma başlatmak istiyoruz. Bu konuda da özellikle başta Çevre Mühendisliği bölümümüzden destek alacağız. Bunu sağlayabilecek bir yapıyı oluşturursak ciddi ilgiyi toplayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerini, toplumsal kalkınmayla ilişkili olanlar ve sürdürülebilirlik ile ilişkili olanlar diye iki gruba ayırdıklarını söyleyen Prof. Dr. Köseoğlu, bu çalışmada uzmanlığı ve deneyimi olan akademisyenlerin fikir ve önerilerinden faydalanıp yapılabilecekler üzerine çalışacaklarını vurguladı.

Eğitim, öğretim, sosyal ve kültürel yaşam konularında komisyonların aktif çalışmasını isteyeceklerini söyleyen Prof. Dr. Köseoğlu eğitim süreçleri, sosyal sorumluluk, çevre, iklim değişimi, nitelikli eğitim ve yoksulluk gibi konularda birlikte çalışmanın önemli olduğunu belirtti.  Prof. Dr. Köseoğlu, “Proje fikirlerine her zaman açığız. Burada kampüsümüzün güzelleşmesi ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine uygun olabilmek için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilirlik Komisyonunun Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Aliye Suna Erses Yay, yapacakları çalışmaları kampüsten şehre şehirden de ülkeye doğru genişletmeyi düşündüklerini belirterek Sürdürülebilirlik Merkeziyle birlikte bu işi projelere de dönüştürmeyi düşündüklerini söyledi. Toplumsal Kalkınma Komisyonunun Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Handan Akyiğit ise Toplumsal Kalkınma ile ilgili planladıkları temel başlıkları ve içerikleri komisyonda olan akademisyenlerle birlikte sürekli konuştuklarını belirterek bu sürecin yönetimi ve yapılabilirliği noktasında yeni fikirlerin kendileri için önemli olduğunu vurguladı.


1.441 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.