Tıp Öğrencileri Kongreye Hazırlanıyor

Tıp Öğrencileri Kongreye Hazırlanıyor
13.03.2015
799
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri 18-20 Nisan tarihleri arasında Tıp Kongresi düzenleyecek.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek kongrenin ana temasını ‘Geleceğin Tıbbı’ oluşturuyor. Kongrede, tıp dünyasındaki son bilimsel gelişmeler, tıp eğitimimin sorunları ve bunların çözümleri ele alınacak. Bilimsel program çerçevesinde yapılan bilimsel araştırma ve projeler, Türkiye’nin dört bir tarafından Sakarya’ya gelen akademisyenler ve doktor adayları ile paylaşılacak.

Kongreye, Türkiye’deki 63 tıp fakültesinden yaklaşık 500 öğrenci ile 200’e yakın öğretim üyesinin katılması öngörülüyor. Kongrenin gerçekleştirileceği SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi, 680 kişilik büyük konferans salonu, bu konferans salonundaki görüntülerin yansıtılabildiği 170 kişilik iki adet yan salonu ile bölgenin en önemli kongre merkezlerinden birisini oluşturuyor.

Kongre ile ilgili bilgi veren Öğrenci Başkanı Alper Yarımbaş, geçen yıl 25 farklı üniversiteden 600’den fazla kişinin kongreye katıldığını hatırlattı. Yarımbaş bu yılki hedeflerini şu şekilde ifade etti: “Geçen yıl konuk ettiğimiz ünlü futurist Dr. Cenk Tezcan’ı yine kongremize bekliyoruz. Fizyoloji dalında, özellikle beyinle ilgilenen, Doç. Dr. Sinan Canan’ı ; Üroloji uzmanı ve robotik cerrahide eğitmen olan Prof. Dr. Derya Balbay’ı ve Jinekolog Onkolog olan Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin’i oturumlarımızda ağırlayacağız. Acıbadem Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Hasan Kuş’u ve İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu ‘Hastanecilik’ konulu panelimizde ağırlayacğız. Ayrıca Tıp Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı olan Yrd. Doç. Dr. Levent Altıntaş’ı da tıp eğitimi konusunda bizlere farklı bakış açıları kazandırması için kongremize davet ettik.”

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, genç bir fakülte olmalarına karşın geçen yıl başarılı bir öğrenci kongresi düzenlediklerini söyleyerek, “Bilindiği gibi öğrenci kongreleri, tıp öğrencilerinin bir araya gelmesi, bilgi alışverişinde bulunması ve birbirleriyle iletişim kurmaları amacıyla düzenleniyor. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz öğrenci kongresi, tamamen öğrencilerimiz tarafından organize ediliyor. Kongremizin bu yıl da çok başarılı geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

13/03/2015 – HAY


799 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.