Tıp Fakültesi’nden Anlamlı Bir Çalışma

Tıp Fakültesi’nden Anlamlı Bir Çalışma
23.10.2012
1.243
A+
A-

SAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, Sakarya ilinde ilk defa gerçekleştirilen bir projeye imza attı.

Sakarya Üniversitesi’nde bu yıl eğitime başlayan Tıp Fakültesi öğrencileri, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bir kreşte, doktorluk ve sağlık personeline yönelik korku ve endişeyi gidermeye yönelik bir projeyi gerçekleştirdiler. Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen proje, bu konuyla ilgili Sakarya ilinde ilk proje olma özelliği taşıyor.

Beyaz önlüklü tıp öğrencileri, oyuncak ayılar, tansiyon aletleri, stetoskoplar ve ateş ölçerden oluşan ekipmanlarla, hastalanan oyuncak ayıların teşhis ve tedavilerini kreş öğrencileriyle beraber gerçekleştirdiler.

37 doktor adayının kreş öğrencileriyle gerçekleştirdiği etkinlikte, anne-baba olarak, en sevdikleri oyuncak ayılarını doktora muayene ettirip tedavilerini yaptırdılar. 2 saat için özel düzenlemelerin yapıldığı kreşte,  hijyen amaçlı kullanılan eldivenlerden yapılan balonlar, renkli kağıtlarla süslenmiş stetoskoplar ve muayene aletleri dikkat çekti.

Kreş öğrencileri, hastalanmış olan ayıcıklarını tıp fakültesi öğrencileriyle birlikte muayene ve tedavi ettiler. Tıp Fakültesi öğrencileri, hastalanmış olan ayıcıkları muayene ve tetkik ederken,  oyunlar oynadılar, müzik çalış söylediler ve böylece kreşteki çocukların beyaz önlük korkularını da yenme fırsatına sahip oldu.

Projenin amaçlarına dikkat çeken Tıp Fakültesi öğrencileri, “Etkinlik boyunca, hem çocuklar, hem biz doktor adayları eğlenceli dakikalar yaşadık” diye konuştu.

23/10/2012 – YC
1.243 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.