Teröre Hep Birlikte Karşı Durmalıyız

Teröre Hep Birlikte Karşı Durmalıyız
17.09.2015
533
A+
A-

Akademik Kurul toplantısında konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Vatanımızı, birliğimizi hedef alan kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Bu tuzağa düşmemeli, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumaya devam etmeli, bizi birbirimize düşman etmeye çalışan teröre karşı hep birlikte karşı durmalıyız. Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, biz hepimiz, birlikte Türkiye’yiz” şeklinde konuştu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik Genel Kurul Toplantıları yapıldı. Fen-Edebiyat, İletişim fakültelerinin Akademik Genel Kurulu 15 Eylül Salı günü yapıldı. İşletme, Hukuk, Spor Bilimleri, Güzel Sanatlar fakülteleri ile Devlet Konservatuvarı ve Kaynarca Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu akademik genel kurulları ise 16 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Akademik Genel Kurul Toplantılarına, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, rektör yardımcıları, dekanlar, bölüm başkanları ve akademisyenler katıldı. Toplantılarda, fakülte ve yüksekokulların mevcut durumu, yürütülen projeler ve hedefler konusunda bilgiler verildi. Yeni eğitim-öğretim döneminde yapılacaklar ele alındı.

Terörü lanetliyoruz

Akademik Genel Kurul Toplantılarında konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, son günlerde tırmanan terör olaylarına değindi.

Terör saldırılarını kınayan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas konuşmasında, “Bu yılki Akademik Genel Kurul toplantıları ülkemizde meydana gelen olayların etkisi ile biraz buruk geçiyor. Terör örgütü PKK’nın saldırıları sonucu çok sayıda vatandaşımızı, askerimizi, polisimizi şehit verdik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır niyaz ediyorum. Tabi ki bu yaşananlar bizi derinden etkiledi. Üniversiteler olarak terör olayları karşısında sessiz kalmamalıyız, terör örgütü faaliyetlerini şehirlere yaymak için fırsat kollamışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız geçen hafta rektörler ile yaptığı toplantıda, silahlı ve terör unsurlarına karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği mesajını vermiştir. Bu toplantıda devletimizin, terörün sonlandırılması konusunda bir terddüdünün olmadığını ve bu konuda kararlılığını bir kez daha ifade etmiştir” şeklinde konuştu.

Hedefimiz dünyanın önde gelen üniversiteleri arasına girmek

Dünyanın önde gelen üniversiteleri arasına girmeyi hedeflediklerinin altını çizen Prof. Dr. Elmas, bu amaçla akreditasyona büyük önem verdiklerini kaydetti. Tüm birimleri akredite etmeyi amaçladıklarını belirten Elmas “Uluslararasılaşma konusunda yurtdışından üniversitelerimizi akredite etme ve kalite konusunda dışarıyla sürekli ilişki ve iletişim halindeyiz. Yıl sonuna kadar tüm bölümlerimizin akredite olması yönünde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Bu konuda önemli mesafeler aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Elmas, Avrupa Kalite Ödülü’nde finalist olduklarını, kalite konusunun ise bu göstergelerin yönetimini ve dünyayla uyumunu gösterdiğini söyledi. Elmas, “Alabileceğimizi tahmin ettiğimiz en üst ödülü aldık. Bir kamu kuruluşunun ilk başvurusunda böyle bir ödülü alabilmesinin önemli olduğunu bilinen bir gerçektir. Bu konuda da üniversitemiz, çok konuşulur olmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Üniversite olarak akademisyenlere her türlü desteği ve kolaylığı sağladıklarını dile getiren Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Biz dünyadaki gelişmelere açık, çağın gerekliliklerini yerine getiren bir üniversiteyiz. Dünyadaki değişimleri yakından takip ediyoruz ve yönetim olarak bu değişimler doğrultusunda kararlar alıyoruz” şeklinde konuştu.

17/09/2015 – YC
533 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.