Teknoloji Liderinden Sektör Tavsiyeleri

Teknoloji Liderinden Sektör Tavsiyeleri
06.12.2022
901
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu tarafından Türkiye’nin Ar-Ge lideri ASELSAN’ı gençlerle buluşturan bir etkinlik gerçekleştirildi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe ASELSAN Mali Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Güçlü konuşmacı olarak katıldı. Etkinlik, Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Başkanı Prof.Dr. Hakan Tunahan’ın açılış konuşması ile başladı. Mehmet Fatih Güçlü ’ye katılımdan dolayı teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Tunahan, “Araştırma üniversitesi olmayı amaçladığımız bu yolda bu vizyona ve misyona uygun çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN’ın gelişiminden bahseden Güçlü Türk savunma sanayisinde diğer firmalarla farklarının dışa bağlı olmadan üretim yapmak olduğunu söyledi. Yaptıkları çalışmaları anlatan Güçlü akılcılık sistemiyle işlerini yürüttüklerini söyleyerek, “Biz işin dış kısmıyla ilgilenmiyoruz. Kontrol sistemi, konut sistemi üretiyoruz. Yani işin beyin kısmı bizde” dedi.

Sektördeki çalışma tecrübelerini katılımcılarla paylaşan Güçlü, dünyanın birçok yerinde çalıştığını dile getirerek iş tecrübelerini aktardı. Bazı dünya ülkelerinin zorlayıcı etkenleri olduğunu söyleyen Güçlü, öğrencilere iş seyahatlerinde karşılaşabilecekleri durumları aktararak bazı tavsiyelerde bulundu.

Son olarak katılımcılara önerilerde bulunan Güçlü, “Oturup geleceğinizi dert etmelisiniz. Kimse bir gün yataktan kalktığınızda sizi müdür veya genel müdür yapmaz. Hayat çoğu zaman siz merkezli olamaz. Fırsatları kendiniz yaratmalısınız.” dedi.

Kuruluşundaki milli amacın gereklerini yerine getirerek; küresel pazarda paydaşları için yarattığı değerler ile sürdürülebilir büyümesini koruyan, rekabet gücü ile tercih edilen, güven duyulan, çevreye ve insana duyarlı bir teknoloji firması olmayı amaç edinen ASELSAN, vizyonundaki teknoloji vurgusu ile ülkemizin teknolojik alanda dışa bağımlılığını azaltıp, küresel hedeflerine marka bilinirliğini artırarak ulaşan, halkına gurur veren bir savunma şirketi olmayı misyon ediniyor.

Haber: Buse Sıla Senemcan

 
901 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.