Teknoloji Fakültesi İşbirliği ile Proje Desteği

Teknoloji Fakültesi İşbirliği ile Proje Desteği
18.12.2015
940
A+
A-

Teknoloji Fakültesi’nin düzenlediği Sektörle Buluşma Günleri kapsamında konuk edilen iş adamlarının sayısı 100’ü aştı.

Gösterilen ilgiden ve destekten dolayı memnuniyetini dile getiren Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, yeni projelerle birlikte hızla çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Birlikte güçlüyüz sloganı ile hareket ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Sarıbıyık, işbirliklerinin daha da geliştiğini açıkladı. Konuşmasında, gerçekleştirdikleri etkinlikler hakkında işletmelerden, öğrencilerden ve akademik çevreden olumlu dönüşler alındığını aktaran Prof. Dr. Sarıbıyık, tüm konuklara teşekkürlerini sundu.

Sektörle buluşma günleri kapsamında düzenlenen etkinliğin bu haftaki konukları Akışık Elektrik Şirket yöneticileri Numan Emre Akbaş, Harun Em, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Başmühendisi Cevat Alim, Negmak Firma Sahibi Necati Engin Güneş ve Adametal Firma Yetkilisi Salih Böcek oldu. Dekanlıktaki tanışma toplantısı ardından öğrencilerle ve öğretim elemanlarıyla buluşan firma temislcileri paylaşımlarıyla sektörle buluşma günlerine renk katmaya devam ediyor.

Proje yapan öğrencilerimize destek sözü

Öğrenmenin yeri ve zamanı olmadığını belirten Salih Böcek, kendilerine bu amaçla gelen ve projelerinde destek isteyen öğrencilere yardımcı olduklarını ifade etti. Zamanında öğrencilerin okul dönemindeki en önemli eksikliklerinin uygulama olduğunu belirten Salih Böcek, günümüzde bu sorunun teknoloji fakültesi ve meslek yüksekokullarında 7+1 ve 3+1 eğitim modelleriyle çözüldüğünü, öğrencilerin aldıkları uygulama eğitimleriyle birlikte daha donanımlı mezun olduklarını söyledi. 3+1 ve 7+1 eğitim modellerinin nitelikli istihdamın sağlanmasında çok önemli katkısı olduğunu berten Salih Böcek, gerek kişisel gerekse firma olarak her zaman desteğe ve işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Uygulama tüm mesleklerin temelini oluşturuyor

Nitelikli bireylerin yetişmesinde uygulama eğitiminin önemine dikkat çeken Numan Emre Akbaş ve Harun Em, mühendisliğin temelinde problem çözümü yattığını, problemlerin çözülebilmesi için de problemi tanımlamanın ve analiz etmenin gerekliliğini belirttiler. Bu aşamada uygulama becerisinin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Akışık yetkilileri, öğrencilerimizle ve fakültemizle her daim işbirliği içerisinde olacakları söylediler.

Öğrenciler işlerini ve neler yapması gerektiğini biliyorlar

İşyeri uygulaması sırasında öğrencilerin karşılaştıkları sorunlara değinen Negmak Firma Sahibi Necati Engin Güneş, öğrencilerin uygulama sayesinde sorunların üstesinden gelmelerinde önemli katkı sağladığını ve uygulamanın iş hayatının kendisi olduğuna vurgu yaptı.  Üniversitede alınan teorik birikimin öğrenciler için iş hayatı kapsamında ve geleceklerine yönelik yol gösterici olduğunu vurgulayan Güneş, üniversitesi sırasında alınan uygulama eğitimi ile öğrencilerin piyasada daha kolay iş bulma fırsatı yakalayacaklarını söyledi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İlklere İmza Atacak

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Cevat Alim, son 391 metrenin montajı kaldığını ve Şubat ayının sonunda montajın tamamlanacağını açıkladı. Köprünün ilklere imza attığını ifade eden Alim, önemli bir değerin daha ülkemiz hizmetine sunulacak olmasının haklı gururunu ve memnuniyetini taşıdıklarını söyledi. Söyleşinin öğrencilerle olan kısmında Alim, süreç ve yapılan uygulamalar hakkında önemli bilgiler aktardı.

18/12/2015 – MA
940 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.