Teknoloji Fakülteleri Mühendislik Diploması Veriyor

14.07.2014

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Teknoloji Fakülteleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SAÜ Teknoloji Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, üniversite adaylarının son günlerde en sık sordukları soruyu cevapladı. Türkiye’deki diğer Teknoloji Fakülteleri gibi kendi fakültelerinin de mezun olan öğrencilere “mühendis”  unvanı ile diploma verdiklerini belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, “Dolayısıyla, mezunlarımız hukuki olarak Mühendislik mesleğinin gerektirdiği tüm hak ve sorumluluklara sahiptir.” dedi.

ÖSYM kılavuzunda listelenen Teknoloji Fakültesi bölümlerinin isimlerinde “Mühendislik” terimi geçmekte olduğunu hatırlatan Dekan Prof.Dr. Sarıbıyık, mezunların diplomalarında da açık bir biçimde “mühendis” ibaresinin geçtiğini söyledi.

Yüksek Öğretim Kurumu’ nun (YÖK) 09.07.2014 tarih ve 4407 sayı ile aldığı kararda, eşdeğerlik konusundaki çelişkiyi ortadan kaldıran yazıyı tüm kurum ve kuruluşlara gönderdiğini ifade eden Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık. Daha detaylı bilgi almak isteyenlerin Teknoloji Fakültesi web sitesine (www.tf.sakarya.edu.tr) bakabileceklerini belirtti.

Teknoloji fakültelerinin diğer mühendislik eğitimi veren fakültelerden farklı olarak müfredatın daha fazla uygulamalı derslere dayanması ve 8 yarıyıllık eğitim süresinin 1 yarı yılını işletmelerde tam zamanlı uygulama şeklinde yürütüldüğünü belirten Prof. Dr.Sarıbıyık, bu sayede de mezun ettikleri öğrencilerin sektörde mühendis olarak daha kolay iş bulduklarını sözlerine ekledi.

14.07.2014 – EH