Tefsire Adanmış Ömürler Paneli Gerçekleştirildi

Tefsire Adanmış Ömürler Paneli Gerçekleştirildi
02.01.2023
1.036
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri Kapsamında “Tefsire Adanmış Ömürler” konulu panel düzenlendi.

SAÜ İlahiyat Fakültesinde daha önce üç tanesi düzenlenmiş olan “Tefsire Adanmış Bir Ömür” başlıklı panellerinin devamı niteliğinde olan panel, İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, fakülte hocaları, fakülte öğrencileri ve Serdivan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen panel Üsküdarlı Ali Efendi’nin Kur’ân-ı Kerîm tilaveti kaydının dinletilmesiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı yaptı. Prof. Dr. Bostancı, bu programın daha önce Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu (2019), Prof. Dr. Süleyman Ateş (2020) ve Prof. Dr. Sait Şimşek (2021) gibi Türkiye’de Tefsir alanının duayen isimleri için Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile müştereken düzenlemiş oldukları “Tefsire Adanmış Bir Ömür” üst başlıklı programların devamı mahiyetinde olduğunu söyledi.

Dekan Bostancı, SAÜ İlahiyat Fakültesi Tefsir hocalarından Prof. Ali Karataş ve Doç. Dr. Gökhan Atmaca’nın editörlüğünde “Kur’ân’a ve Tefsire Adanmış Ömürler” başlıklı bir kitap hazırlandığını, bu kitapta 1964-2022 yılları arasında vefat eden, merhum Hasan Basri Çantay’dan merhum Ali Osman Yüksel’e, Kur’an ve Tefsir alanında hocalık yapmış̧ ve eser yazmış̧ ilim adamlarının konu edildiğini, panelin de bu bağlamda düzenlendiğini söyledi. Kitapta yer alan 37 Kur’an ve Tefsir hocasıyla ilgili çok önemli bilgiler olduğunu belirten Prof. Dr. Bostancı, “Özellikle her bir hocamız ile ilgili ‘sonraki nesillere örnek olacak yönleri’ ve ‘yakınlarının dilinden değerlendirmeler’ bölümlerinin her ilahiyat öğrencisi tarafından ibret nazarı ile okunmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Bostancı hem bu program hem de müştereken düzenlenen diğer programlardan dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye, “Kur’ân’a ve Tefsire Adanmış Ömürler” kitabının editörleri Prof. Dr. Ali Karataş ve Doç. Dr. Gökhan Atmaca’ya, kitaba katkı veren değerli akademisyenlere ve panele katılanlara teşekkürlerini ilettikten sonra sözlerini tamamladı.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Karataş’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali Akpınar, İstanbul Medeniyet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Yaşar Düzenli, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Doç. Dr. Gökhan Atmaca konuşmacı olarak katıldı.

Panelin sonunda, yapılan çekilişte katılımcılardan 40 kişiye kitap hediye edildi.

Panel, fakültenin YouTube kanalından tekrar izlenebilmektedir:


1.036 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.