Tanıtım Günü Düzenlendi

Tanıtım Günü Düzenlendi
05.04.2012
597
A+
A-

Üniversite adaylarına Sakarya Üniversitesi’ni tanıtmak amacıyla SAÜ İletişim Koordinatörlüğü tarafından ikincisi düzenlenen Üniversite Tanıtım Günleri 4 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Tanıtım Günü’nde öğrenciler ilk olarak Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın’ın seminerini izledi.

Öğrencilere Lise sonrası hedefleri konusunda tavsiyelerde bulunan Saygın kendi yaşantısından örnekler verdi. Her genç gibi kendisinin de üniversite öncesi kariyer planları yapmada zorlandığını ve karar veremediğini ifade eden Saygın “Sizlerin yaşındayken iyi bir öğrenci değildim. Gerçekten. Çünkü matematiği iyi olmayan bir öğrenci iyi bir öğrenci değildir.  Ama şunu söyleyeyim gene o zamanlar da iyi konuşan biriydim ama kendimdeki kabiliyeti bilmiyordum. Ne istediğimi bilmiyordum. Türkiye’nin 81 ilini dolaştım. Şuana kadar sayısını hatırlayamadığım kadar konferans verdim. Şunu gördüm: Genç arkadaşlarda olan problem, bende de vardı.”

Sadece Yüzde 5 Ne İstediğini Biliyor

Gençler arasında yapılan bir çalışmaya göre, gençlerin sadece yüzde beşlik bir grubunun kesinleşmiş hedefleri ve hayalleri olduğunu dile getiren Saygın, “Yüzde 95’lik grup olayı akışına bırakmış ama yüzde 5’lik grup ne istediğini çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

Türkiye hafıza şampiyonu Mücahit Aköz’e koçluk yaptığını belirten Saygın, kendisine matematik veya kimya öğretmediğini ancak hedefine nasıl ulaşacağını öğrettiğini vurguladı. Saygın, şunları söyledi : “Mücahit Aköz’ün geçen seneki hedefi çok netti. Ta, ortaokulda belirlemişti. Diyor ki, ‘Ben psikoloji bölümüne gideceğim. Hedefini koymuş. O kadar net ki, hatta bilgisayarına yazdı; arkadaşlarıyla paylaştı. Çok mu çalıştı? Hayır, sadece verimli çalıştı”

Başarının sırrı verimli çalışmadan geçiyor

Başarının sırrının çok çalışmak değil, verimli çalışma sonucu olduğunu dile getiren Saygın, “Mucahit, ilk hedefine ulaştı. Seneye ikinci bir dal almak istiyor. Çok mu çalışıyor? Hayır, verimli çalışıyor. Bir de ne istediğini biliyor” diye konuştu.

Hayatlarında başarılı olan insanların en önemli özelliğinin öğrendiklerini hayatlarına tatbik etmeleri olduğunu dile getiren Saygın, “Derslerinize yoğunlaşın ama sosyal hayattan geri kalmayın” dedi. “Hayata dair bir şey bilin” diyen Saygın, “Hayata dair bir şey bilmediğimizde öğrenmiş olduğumuz tüm bilgiler sadece bir yere kadar yardımcı oluyor. Okuldan çıktıktan sonra sudan çıkmış balığa dönüyoruz. Hayatla ilgili bir şeyler öğrenmemiz şart” şeklinde konuştu.

Öğrencilere, hedeflerini iyi belirlemelerini ve hedefleri doğrultusunda hareket etmelerini öğütleyen Saygın, şöyle devam etti: “Gerçekten karşınızda bir hayal varsa ve siz durduğunuz yerden onu görebiliyorsanız, rengarenk hale getirdiyseniz; o hayale doğru giden yollardan her ay, her yıl neler yapabileceğinizi biliyorsanız, hedefinizi yüzde doksan gerçekleşir. Ayaklarınız bir ileri bir geri gidiyorsa bilin ki orada başarılı olma şansınız yok.”

Meslek seçiminde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Oğuz Saygın, “Benim hayat felsefem şu: Bir hobinizi, en sevdiğiniz şeyi meslek haline getirin. Sonra da çalışmayın” şeklinde konuştu.

Oğuz Saygın’ın ardından sahne alan Grup Fora, modern Karadeniz müzikleriyle öğrencileri coşturdu. Öğrenciler, sahneye çıkarak kemençe eşliğinde horon tepti.

Öğrencilerin daha sonra Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda yer alan akademik birimlerin stantlarını ziyaret ederek okumak istedikleri bölümler hakkında bilgi aldılar. Görevliler eşliğinde Kampüsü gezen adaylar bölümleri, derslik ve laboratuvarları bizzat yerinde görme imkânı elde etti.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kültür ve Kongre Merkezi’ne gelerek Tanıtım Gününe katıldı. Elmas, standları tek tek gezerek bilgi aldı, öğrencilerle yakından ilgilendi.

Tanıtım Günleri’nin sonuncusu 9 Mayıs’ta ise Anadolu Liseleri, Fen Liseleri ve Genel Liselerin 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek.

05/04/2012 – AB

 
597 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.