Sürdürülebilirliği Anlamak ve Uygulamak Paneli gerçekleştirildi

Sürdürülebilirliği Anlamak ve Uygulamak Paneli gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sıfır Atık Koordinatörlüğü, Muhasebe Denetim ve Finans Öğrenci Topluluğu (MUDEF) ve Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Ofisi (TOKAS) iş birliği ile hazırlanan Sürdürülebilirlik Paneli, Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Farkındalık Festivali çerçevesinde “Sürdürülebilirliği Anlamak & Uygulamak” adıyla gerçekleştirilen panelde “İşletmelerde Sürdürülebilirlik” konusu katılımcılarla paylaşıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Özer Köseoğlu; “SAÜ Aday Araştırma Üniversitesi olduğu için ve izleme programına alınması nedeniyle biz yapılan ve yapılacak olan her projeyi sürdürülebilirlik odaklı özellikle kritik altyapıları bu amaçla sürdürülüyor. Bugün, eğitim-öğretim, araştırma, uluslararasılaşma ve buna bir de artık yeni stratejik planımızla beraber sürdürülebilirlik ve topluma katkı olmak üzere bu dört eksen üzerinde tüm hedeflerimizi politikalarımızı stratejilerimizi üniversite olarak belirledik. Bunları üniversitemizin her alanına ulaştırmaya çalışıyoruz” sözlerine yer verdi. Ardından sahneyi panelistlere bıraktı.

Panel başkanlığını Sürdürülebilirlik Yaşam Okulu Kurucusu Aslı Dede yaptı. Panelistler arasında; Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Sürdürülebilirlik Standartları Dairesi Başkanlığı Uzmanı Tufan Göçer, Toyota Kurumsal ve İş Planlama Müdürü Şebnem Erkazancı, Vakıfbank Çevresel ve Sosyal Etki Analiz Müdürü Sinan Arıkan, LC Waikiki Malzeme Kalite Güvence ve Çevresel Sürdürülebilirlik Grup Müdürü Arzu Konyalı ve Good 4 Trust Kurucusu Türetim Ekonomisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Uygar Özesmi yer aldı.

Sürdürülebilirliğin çok büyük bir önem arz ettiğinden söz eden panelistler bu kapsamda hangi açılardan düzeltmeler yapabileceğinden bahsetti. Kendi firmalarından bahsedip sürdürülebilirlik hedeflerini anlattı. Ortak sebepleri ise bir sonraki kuşaklara güzel bir dünya bırakabilmek olarak ön plana çıktı. Sürdürülebilirlik ile şu an yaşadığımız dünyayı temizleyip bizden sonraki kuşaklara daha güzel gelecekler bırakabilmek hedefleniyor. Bunun yanı sıra sürdürülebilirlik konusundan söz edilmediği dönemlerde dünya ve insan sağlığına çok fazla zarar verdiğinden bahsedilen panelde bunların düzeltilmesi gerektiğinden söz edildi. Dünyamızdaki her canlıya ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için adımlar atmamız gerektiğini vurgulamak amacıyla topluma katkı ve sürdürülebilirlik konusunu gündemlerinden düşürmediklerini dile getirildi.

Protokolde, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu’nun olduğu panelde akademisyenler ve öğrenciler yer aldı. Panel, belge takdimi ve fotoğraf çekimin ardından sona erdi.

Haber ve Fotoğraf: Gizem Gökçe Arslan


569 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.