Sunucu Buse Biçer Kariyer Tavsiyeleri Verdi

Sunucu Buse Biçer Kariyer Tavsiyeleri Verdi
06.12.2019
3.456
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu (ULİT) tarafından “3. Kariyer Günü” adlı etkinlik düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe Bloomberg HT Sunucusu Buse Biçer konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Filiz Cicioğlu, Sakarya Üniversitesinin pek çok önemli kişiyi yetiştiren bir üniversite olduğunu belirterek, “Sizler de çok şanslısınız güzel bir üniversite de okuyorsunuz. Umarım sizler de yıllar sonra bizim konuğumuz olursunuz. Hedefinizi büyük koyduğunuz zaman, ne istediğinizi bildiğiniz zaman, aynı zamanda çok çalışarak sistemli bir şekilde hedeflerinize doğru ilerlerseniz, sizler de bizden sonraki nesillerin karşısına böyle güzel örnekler olarak çıkabilirsiniz” dedi.

Öğrencilik döneminde Sakarya Üniversitesinde de okuyan Bloomberg HT Sunucusu Buse Biçer, öğrencilere kendi kariyerinden bahsetti. Biçer, “Öncelikle ne istediğinizi çok iyi bilmeniz gerekiyor. Ne istediğinizi bilin ve onun arkasından gidin. Kolay olanı tercih etmeyin, zoru başarın. Çalışma hayatınız ile teoriyi birleştirmeniz gerekiyor. Her şeyi istemek doğru değil, hiçbir şey imkânsız değil. Karşınıza çıkan insanların sizin için değerli olup olmadığına sorgulayın. Sonra zaten sizin kendinize hedefler koymanız çok normal. Yolunuza çıkarken insanlar size ‘yapamazsınız’, ‘olmaz’ diyebilir. Netliğinizden şaşmayın, sizin ne istediğiniz çok önemli” diye konuştu.

Sunucu Buse Biçer, konferansın devamında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

06.12.2019 Nurşen Şügür


3.456 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.