Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz

Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz
02.03.2018
850
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Son Peygamber Öğrenci Topluluğu tarafından 26 Şubat pazartesi günü ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Ümmet Bilinci ve Bize Düşen Sorumluluklar’ isimli bir etkinlik düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan konuşmasının girişinde “Ümmet-i Muhammed, Kur’an-ı Kerim ekseninde Sünnet-i Muhammed ile inşa edilmiş sosyal bir yapı ve gerçekliktir. Bu sebeple, sünnet ile ümmet birbirinin yokluğunu kaldıramayacak olan peygamber efendimizin iki emanetidir” dedi.

Ümmet olma bilincinin tabii gereği olan Din kardeşliğini öncelemek, bir başka ifade ile İhvân-ı İslâm olmak konusunda temenni ve özeleştiri niteliğinde bazı güncel gerçeklere değinen Prof. Dr. Çakan, Dini grup ve cemaatlerimizin birbirlerinin düşünce ve faaliyetlerini paylaşan bir yaklaşım sergilemelerinin büyük bir olgunluk ve memnuniyet vesilesi olacağını, şimdilerde her cemaatin değişik düzeylerde medya organlarına sahip olduklarını, en azından birbirlerinin mesaj ve faaliyetlerini bu imkanlardan yararlanarak kendi bağlılarıyla paylaşmaları “ümmet bütünlüğü ve bilinci” bakımından pek anlamlı ve çok olumlu örnek bir davranış olacağını vurguladı.

02.03.2018 – YC


850 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.