Sudan Heyetinden Sakarya Üniversitesi’ne Ziyaret

Sudan Heyetinden Sakarya Üniversitesi’ne Ziyaret
23.11.2015
696
A+
A-

Sudan Milli Eğitim Akademisi Genel Müdürü Dr. Ahmed Abulgasım Elshıck Başkanlığında Almughtaribeen ve El İmam EL Mahadi üniversitesi rektörleri, akademisyenler ve çeşitli kurumlardan yetkililerin yer aldığı heyet Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Türkiye-Afrika Medeniyet Köprüsü Projesi kapsamında Türkiye’de bulunan Sudanlı heyet, Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken ile bir araya geldi. SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, konuk heyete kendilerini SAÜ’de görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti ve yurt dışında bulunan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın selamlarını iletti. Prof. Eken, SAÜ olarak yurt dışı üniversiteleri ile akademik işbirliklerine büyük önem verdiklerini, bu çerçevede Sudan üniversiteleri ile ortak çalışmalar yapmaktan da memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Konuk heyet başkanı Dr. Ahmed Abulgasım Elshıck de SAÜ’de bulunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti ve Türkiye’de son yıllarda yaşanan gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini ve Türk Üniversitelerinin bilgi ve tecrübe birikimlerinden yararlanmayı arzu ettiklerini söyledi.

Konuk heyetle birlikte görüşmede yer alan SAÜ’de öğrenim gören Sudanlı öğrenciler de Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim görüyor olmaktan duydukları mutluluğu belirttiler.

SAÜ Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın Mevlana Değişim Programı hakkında kısa bilgilendirmesinin ardından Almughtaribeen ve El İmam EL Mahadi Üniversiteleri ile Sakarya üniversitesi arasında İkili İşbirliği ve Mevlana Değişim Programı protokolleri imzalandı. Anlaşmaları SAÜ adına Rektör vekili Prof. Dr. Musa Eken, Almughtaribeen Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Hasan Abu Aisha Hamid ve El İmam EL Mahadi Üniversitesi adında da Rektör Prof. Dr. Noraldayem Osman Mohamed imzaladılar.

Son yıllarda hızla gelişen Türkiye’nin Afrika açılımı pek çok projeleri de beraberinde getirmiştir. Türk Hava Yolları ile Kara Kıta’nın pek çok ücra köşesine gerçekleştirilen direk uçuşlar; TİKA ve Yunus Emre Ensititüsü marifetiyle kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına gerçekleştirilen çok çeşitli faaliyetler; sivil toplum kuruluşları vesilesiyle götürülen insani yardımlar gibi neredeyse her alanda gerçekleştirilen proje ve organizasyonlar ile Türkiye, kıtaya uzanan bir umut ışığı olmuştur. “Türkiye-Afrika Medeniyet Köprüsü” projesi de bu çerçevede Afrika ülkelerindeki kurumlar ile Türkiye kurumları arasında işbirliklerini geliştirmeyi hedeflemektedir.

23.11.2015 – MA
696 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.