Stres Zarar Verir

20.10.2016
722
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından Hukuk Fakültesi Amfisi’nde “Stres Yönetimi” isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi’nde gerçekleşen etkinliğe Uzman Psikolog Murat Erdem konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte, stresi tanımak ve stresle başa çıkmak konuları ele alındı.

Olumlu stresin önemli olduğunu dile getiren Erdem “Örneğin bir sınavınız yaklaşıyor, siz stres yaşamazsanız bu durumda çalışmazsınız, hiçbir heyecan yaşamazsanız çalışmazsınız, burada bir miktar stres yaşamanız gerekiyor bu stres en ideal strestir” şeklinde konuştu. 

Stres Zarar Verir

Uzman Erdem konuşması devamında stres sendromunun hem fizyolojik anlamda hem de psikolojik anlamda sıkıntıları olduğunu belirtti. Erdem,  “Stresin zararı yoktur diye bir şey yok yani dediğim gibi özellikle uzun sürerse vücudunuza zarar verir hem de fizyolojik düşünme yapınıza zarar verebilir” dedi.

Kişisel inançların ve davranışların stres konusunda önemini dikkat çeken Erdem “Yapılabilecek en etkin şey, düşük stresli kişilik özelliklerinizi belirleyip bu konuda kendinizi geliştirmeye çalışmanız. Bunu kişinin tek başına yapması mümkün olamayabilir. Bu konuda yardım almanızı öneririm. Özellikle bir profesyonelden yardım almanız da fayda var” diyerek stresin bir uzman yardımıyla aşılabileceğini ifade etti.

Etkinlik sonunda öğrenciler Uzman Psikolog Erdem’e merak ettikleri soruları yöneltti. Etkinliğe katılan öğrencilere sertifika verildi.

19/10/2016- HB
722 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.