“Stratejik Planlamayla TÜBİTAK Projesi Nasıl Hazırlanır?”

“Stratejik Planlamayla TÜBİTAK Projesi Nasıl Hazırlanır?”
29.03.2023
1.848
A+
A-

TÜBİTAK projelerinin hazırlanması ve aşamaları, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Tanrıöver tarafından üniversitemizde yapılan programda anlatıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al araştırmacılarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirterek yapılan projelere kıymet verdiklerini söyledi. Araştırma projelerine destek vererek Sakarya Üniversitesinin Ar-Ge yapısını güçlendirmeyi hedeflediklerini aktaran Rektör Al programa katılımlarından dolayı Prof. Dr. Gamze Tanrıöver’e teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı.

Prof. Dr. Gamze Tanrıöver TÜBİTAK Projesindeki temel parçalardan bahsederek çalışmanın hipotezi amacı ve hedefi hakkında bilgi verdi. Çalışmanın hipotezinin araştırma için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tanrıöver hipotezin açık, net, kısa ve bir iki cümleden oluşması gerektiğini belirtti. Çalışmanın amaç ve hedefinin çok karıştırıldığını söyleyen Prof. Dr. Tanrıöver amacı yapmak istenen sonuç, hedefi ise uygun yöntem ve gereçlerle verileri nasıl kullanılacağına karar vermek olarak tanımladı.

TÜBİTAK çalışmalarında bir noktaya yoğunlaşarak aşırılık ve karmaşadan uzak durulması gerektiğini vurgulayarak kullandığı stratejik parçalar hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Tanrıöver çalışmanın yönteminin hazırlanması aşamasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulunarak projenin risk yönetimi, özgün değeri, başlığı ve çok disiplinli olma durumunu başarı ölçütlerinde örnekler vererek açıkladı.

Programın sonunda Prof. Dr. Gamze Tanrıöver’e Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.


1.848 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.