Springer Nature Yazar Semineri Düzenlendi

11.10.2023

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda “Springer Nature Yazar Semineri” düzenlendi.

Lisanslama Müdürü Selin Şencanlı’nın konuşmacı olduğu seminer, “Springer’in yayın alanları, dergi paketleri ve Türkiye içerik bilgisi” konularında bilgi verilmesiyle başladı. SAÜ & Springer Nature iş birliği konusuna değinen Selin Şencanlı, dergilere ve arşivlere erişimin ne düzeyde olduğunu sayısal verilerle anlattı.

Seminer kapsamında “Springer’de hangi sebeplerle yayın yapıldığı, etkili yazımın nasıl olacağı, makale yazarken dikkat edilmesi gereken detaylar, hazırlanan yayının yollanacağı derginin seçimi ve başvurunun ne şekilde yapılacağı” katılımcılara detaylı şekilde anlatıldı.

Karşılıklı etkileşim halinde geçen semineri farklı bölümlerden akademisyenler, lisansüstü ve lisans öğrencileri takip etti. Etkinlik Lisanslama Müdürü Selin Şencanlı’nın katılımcıların sorularına cevap vermesiyle sonlandı.