Sözcük ve Kavram Öğretimi

11.01.2016

Sakarya Üniversitesi Rektörlük-Türk Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Yılmaz, İstanbul Şehir Üniversitesi’nde bir konuşma yaptı.

Sakarya Üniversitesi Rektörlük-Türk Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Yılmaz, 9 Ocak 2015 tarihinde düzenlenen 25. YADOT (Yabancı Dil Olarak Türkçe) Toplantısı kapsamında İstanbul Şehir Üniversitesi’nin davetlisi olarak “Sözcük ve Kavram Öğretimi” başlıklı bir konuşma yaptı.

Yoğun bir katılımın olduğu konferansın bitiminde İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Kallek’i makamında ziyaret eden Sakarya Üniversitesi heyeti, yeni atanan Rektör Prof. Dr.Cengiz Kallek’e “hayırlı olsun” temennisinde bulundu ve yayımlanmış kitaplarını takdim etti. İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Kallek de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “SAÜ’nün uluslararasılaşma alanındaki başarılı ve öncü çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini ve bu konuda her türlü işbirliğine açık olduklarını” belirtti.

Sakarya Üniversitesi Rektörlük-Türk Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Yılmaz da kabulde “Türkiye’nin bütün kurumlarıyla 2023 hedeflerine odaklandığını, Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında da üniversitelere ve akademisyenlere önemli görevler düştüğünü” ifade etti.

11.01.2016 – YC