Sosyal Sorumluluklara Önem Veren Üniversite

Sosyal Sorumluluklara Önem Veren Üniversite
03.03.2012
535
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Sakarya Üniversitesi’nin hızla gelişen sosyal faaliyetlerini değerlendirdi.

Aktif Bir Üniversite

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken,  SAÜ’nün yürütmekte olduğu sosyal faaliyetleri değerlendirdi. Sakarya Üniversitesi’nin 3 temel stratejik hedefinin bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Eken, “Üniversite olarak 3 temel stratejik hedefimiz var. Bunlar, Eğitim-Öğretim, Ar-Ge ve Toplumsal Faaliyetlerdir. Toplumsal faaliyetler yönünden çok aktif bir üniversiteyiz. Çünkü hem 2547 sayılı kanun gereği hem üniversite olmanın bir gereği topluma yönelik faaliyetler oluşturmak zorundayız. Bu bizim halk ile bütünleşmemizi sağlamakla beraber, halk ile üniversite arasındaki işbirliğini genişletiyor” dedi.

STK’larla Üst Düzey İlişkiler Kurduk

SAÜ’nün temel öncelikleri arasında, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak ve Sakarya’ya, çevre illere, ülkemize ve uluslararası alana katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Prof. Dr. Eken, “Bu nokta da temel amaç ve stratejik hedeflerimizi belirledik. Bu çerçevede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle Sakarya’daki STK’larla üst düzeyde bir iş birliğimiz var” diye konuştu.

Öğrenci Toplulukları Aktif Olarak Çalışıyor

“Hem üniversitede hem de üniversite dışında ciddi aktivitelerde bulunuyoruz” açıklamasında bulunan Prof. Eken, “Öğrencilerimizin sosyal ve kişisel gelişimi açısından, öğrenci topluluklarımız çok etkin olarak faaliyetlerini yürütüyor. 110 tane öğrenci topluluğu bulunuyor. Bunların  70 tanesi oldukça aktif. Yılda en az 2-3 faaliyet düzenliyorlar” dedi.

Öğrencilere okurken çalışma imkanı

Sakarya Üniversitesi’nin öğrencilere kısmi zamanlı çalışma imkanı sunduğunu belirten Eken “Öğrencilerimize maddi yönden desteklemek konusunda imkanları arttırmak için çalışıyoruz. Haftalık 15 saati geçmeyecek şekilde öğrencilerimize çalışma olanağı sunuyoruz  Burada öğrencilerimizi emek yoğun işlerde çalıştırmıyoruz, bilgi yoluyla yapılan işlerde çalıştırıyoruz. Buradaki temel amacımız öğrencilerimizin bütçesine ufakta olsa katkı sağlamak. Öğrencilerimiz ayrıca bu sayede iş yaşamı tecrübesi elde etmiş oluyor.” şeklinde konuştu.

Yemek Çilesi Bitti

Öğrencilerin en önemli ihtiyaçlarından birinin yemek olduğunu belirten Eken “Eskiden öğrencilerimiz yemek kuyruğunda çok bekliyorlardı.  Yemek kuyruğunda beklemeyi azaltmak için yemekhaneyi 2 katlı olarak öğrencilerin hizmetine sunduk. Dolayısıyla öğrencilerimiz aynı anda 8 noktadan yemek yiyebiliyorlar. Yemekhanemiz tek kişilikken 7 bin kişilik yemek yenirken, öğrencilerimize sunmuş olduğumuz geniş ve ferah bir ortamın neticesince sadece kampüste, günlük 13 bin kişili yemek yiyebiliyor. Öğrencilerimize en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Barınma imkanlarını da arttırdıklarını ifade eden Prof. Eken “Öğrenci sayımızın 60 bine çıkmasından dolayı, yeni yurt imkânlarını oluşturmak adına, eskiden otel olarak işletilen binamızı öğrenci yurduna çevirdik. Kredi yurtlar kurumu ile de temaslarımız sürüyor. Öğrencilerimizin barınma imkanlarını arttırmak için çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kızılay ile İşbirliği Yapıyoruz

SAÜ’nün, Kızılay ile çeşitli faaliyetler yürüttüğü belirten Prof. Eken, “Kızılay ile iş birliği yaparak, önümüzdeki hafta kampüste kan toplama kampanyası yürüteceğiz. Çünkü Sakarya’da ihtiyaç duyulan kanın sadece yüzde 70 Sakarya’dan sağlanıyor. Bu kampanya ile Sakarya’nın ihtiyacı olan kanın yüzde 100’ünü Sakarya’dan toplamayı hedefliyoruz. Ayrıca, Van depremi mağdurlarına üniversite olarak, elimizden gelen katkıları sağlamaya çalıştık. Kızılay ile işbirliği yaparak Van’a çeşitli yardım faaliyetlerinde bulunduk. Bu yardım kapsamında deprem mağdurları için 10 adet konteyner gönderdik” dedi.

03/03/2012 – Haber Merkezi


535 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.