‘Sonunda’ Sergisi Açıldı

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde Seramik Sanatçısı Dicle Öney’in ‘Sonunda’ isimli ilk kişisel sergisi açıldı.

‘Sonunda’ Sergisi Açıldı
09.02.2017
902
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galeri’sinde açılan sergide çok parçadan oluşan 14 adet eser sanatseverler ile buluştu. Serginin kavramsal çerçevesi Uzakdoğu kültürü ve bu kültüre özgü kül kaplarından oluşuyor. Sanatçının tarihsel kökene dayandırdığı bakış açısı günümüz modern dünyasına uyarlanarak sanatsal yalın bir anlatım diline ulaşan bir bakış sunuyor.

Sergi, 28 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.

Dicle Öney kimdir?

1999 yılında Bornova Anadolu Meslek Lisesi, Grafik Bölümü’nden mezun oldu.

2004 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik ve Cam Tasarımı bölümünde “Yixing Seramikleri” isimli tez ile lisansını tamamladı.

2009 yılında DEÜ, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Seramik ve Cam Tasarımı Anasanat Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini “Uzakdoğu Sırlarından Temmoku’nun Araştırılması ve Sır Uygulamaları” başlıklı tez ile tamamladı.

2015 yılında Sanatta Yeterlik programını “Günümüzde Anadolu’da Kadınlar Tarafından Yapılan Çömlekçilik” başlıklı tez ve uygulama projesi ile bitirdi.

2004–2012 yılları arasında birçok seramik atölyesinde Endüstriyel Seramik Üretimi alanında çalıştı.

2006–2008 yılları arasında Ege Üniversitesi, Ege Meslek Yüksek Okulu, Seramik Programı’nda sözleşmeli öğretim görevlisi olarak Endüstriyel Seramik Tasarımı derslerini verdi.

2013 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik ve Cam Tasarımı bölümünde sözleşmeli öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Polonya,  Romanya,  Arjantin ülkeleri başta olmak üzere birçok uluslararası ve ulusal karma seramik sergilerinde eserleri sergilendi.

Güney Kore, Letonya, Rusya’da seramik sempozyumlarına davetli sanatçı olarak katıldı, müze ve sanat koleksiyonlarında eserleri yer almaktadır.

Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası birçok sempozyumda bildiriler sundu.

Ulusal ve uluslar arası 4 adet ödülü bulunmaktadır.

09/02/2017 – MA
902 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.