Son Darbe Girişiminin Kritiği

Son Darbe Girişiminin Kritiği
02.12.2016
682
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kritik Analitik Düşünme Topluluğu tarafından “Tarihimizdeki Darbeler ve Son Darbe Girişiminin Kritiği” adlı bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu konuşmacı olarak yer aldı. 15 Temmuz darbe girişiminin yaşanmasının ardından darbelerin Türkiye gündemine tekrar geldiğini belirten Sofuoğlu, bir saatlik konferansların darbe konusunu tartışmaya yetmeyeceğini, konunun bütünüyle ele alınması gerektiğini söyledi.

Darbelerin çok yönlü olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sofuoğlu, “Darbelerin ekonomi, iktisadi yapısı, siyasi yapısı, stratejik yapısı, sosyal yapısı, aile ilişkileri gibi yönleri var. Bunların defalarca konuşulmasında fayda var. İlk önce herkesin bilmesi gereken bir nokta var. Biz, Doğulu aydınların korkuttuğu gibi değiliz. Biz değiliz diyorum, çünkü Türkiye eskisi gibi zayıf değil. Batıda eskisi kadar güçlü değil. Bu konuları araştırın ve kendi gözlerinizle görün. Türkiye korkutulacak bir durumda değil” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yapılan darbe teşebbüslerinin sebeplerini anlatan Sofuoğlu, “Petrol ve doğalgaz yok diye biliyoruz öyle mi? 2023’ü bekleyelim. 2023’de bunlar çıkmadı diyelim. Türkiye’de madenlerden daha çok zengin bir şey var. O da yol. Yol da bizde var. İpek ve Baharat yolları, Süveyş ve Akdeniz, bunlar yoldur. Bütün savaşlar bu yollar üzerine çıktı. Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarının en önemli sebeplerinden biri Süveyş Kanalı. Çanakkale Savaşı’nın en önemli sebebi boğazlar. Yol olmadı mı ticaret olmaz, medeniyet olmaz, hiç bir şey olmaz” şeklinde konuştu.

01/12/2016- HB


682 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.