Somali Tanıtıldı

Somali Tanıtıldı
25.12.2015
1.126
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen Ülke Tanıtım Günleri’nde Somali tanıtıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Sakarya Üniversitesi’nde okuyan Somalili öğrenciler ülkelerini anlattı. Etkinliğin açılış konuşmasını Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğu Akademik Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kahraman yaptı.

Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğu olarak uluslararası öğrencileri temsil ettiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kahraman, “Allah sizleri bir erkek bir kadından ve kabile olarak yarattı ki birbirinizle tanışın. Yedirenk, birbirinizle tanışmanın en güzel örneklerinden biridir. Etkinlik, Sakarya’ya okumak için gelen Somalili öğrencilere, kendi ülkelerini tanıtma fırsatı vermek amacıyla düzenlendi” dedi.

Kahraman’ın konuşmasının ardından sempatik tavırları ve akıcı Türkçesi ile dikkat çeken Somalili öğrenci Abdelnor Dahir, Somali tarihi, kültürü, gelenekleri, yemek ve kıyafetleri üzerine bir sunum yaptı.

Katılımcıların büyük bir ilgi ve coşkuyla takip ettiği etkinlikte Somalili öğrencilerin, ülkelerini ve kültürünü tanıtmak amacıyla kurdukları stant büyük ilgi gördü. Sunumun ardından Abdelnor Dahir katılımcıların sorularını yanıtladı.

Etkinliğin sonunda, SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Savaşan tarafından Somalili öğrenci Abdelnor Dahir’e plaket takdim edildi.

25/12/2015 – K. Doğan

 
1.126 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.