Mevzi Sağanak

Sinan Yağmur ile Tasavvuf

16.12.2015

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğrenci temsilciliği tarafından düzenlenen programa yazar Sinan Yağmur katıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen “Sinan Yağmur ile Tasavvuf” adlı programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Yağmur, programda ‘tasavvuf’ ve ‘aşk’ konuları üzerinde durdu.

Tasavvufta aşkı bir yolculuğa benzeten Yağmur, “Kulluk bir soluk alma, soluk verme işi değildir. Kulluk insan doğmak da değildir. Kulluk, aşka yolculukta aşkı lekelemeden, kirletmeden, insan kalabilmektir. Çünkü kulluk eşref-i mahlûkat olarak Kuran’ın övgüsünü, “yeryüzündeki halifemdir” diye Allah’ın dostluğunu, sevgisini almış olan insanın, bu sevgiye, övgüye, aşka layık olabilmek ve o aşkın sahibi olan Hz. Allah’a, emaneti kirletmeden güzelce götürebilmesidir. Bu yolculuğun adıdır âşık olmak. Rabbimiz dilemeseydi biz sevmeyi de beceremezdik. Bizim kimi sevip kimi sevmeyeceğimiz, sevdiklerimizin de bize olan sevgisi, nasibin, kısmetin, takdirin içerisindedir” ifadelerini kullandı.

16/12/2015 – ST