Siber Güvenlik Kış Kampı

Siber Güvenlik Kış Kampı
16.12.2015
1.493
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Bilgi Güvenliği Akademisi (BGA) ve Bilgi Güvenliği Derneği (BGD) “Siber Güvenlik” konusunda kariyer yapmak ve bu konuda uzmanlaşmak isteyen üniversite öğrencilerini 7-14 Şubat 2016 tarihleri arasında Siber Güvenlik Kış Kampı’na davet ediyor.

Sakarya Üniversitesi’nin siber güvenlik alanında insan kaynağı, projeler, milli ürünler ve akademik çalışmalar üretmeyi hedeflediğini ifade eden Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Özçelik, siber güvenlik ile ilgili altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve ülkedeki siber güvenlik firmaları ile proje ve milli ürünler noktasında ortak çalışmalara başlandığını söyledi.

Doç. Dr. İbrahim Özçelik, yüksek lisans programı ve siber güvenlik öğrenci topluluğunun da ülke için ihtiyaç olan bu alanda insan kaynağını yetiştirmek adına büyük katkılar sağladığını belirterek, kampın da bu kapsamda düzenleneceğine işaret etti.

Uzmanlara ihtiyaç var

Cisco firmasının 2014 yılı güvenlik raporuna göre önümüzdeki 5 yıl için dünya genelinde 1 milyon siber güvenlik uzmanına ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Türkiye için siber güvenlik uzmanı ihtiyacının 20 bin civarında olduğu ifade edilen raporda, siber güvenlik konusunda Türkiye’deki en önemli problem yetişmiş insan kaynağı eksikliği olduğu kaydediliyor. Raporda ülkemizin Siber Güvenlik alanında uzman ihtiyacı devam ettiği ifade edilirken, Siber Güvenlik konusunda ilgili eleman yetiştirme potansiyelinin ise sadece yüzde 1 seviyesinde olduğu belirtiliyor.

Başvurular 1 Ocak’a kadar yapılacak

2016 Siber Güvenlik Kış Kampı’na üniversitelerin Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programında öğrenimlerine devam eden öğrenciler kabul edilecek. Siber Güvenlik Kış Kampı başvuruları 1 Ocak 2016 tarihine kadar yapılacak. Katılımcılar, bu tarihten sonra gerçekleştirilecek online sınav (yeterlilik sınavı) ile belirlenecek.

Siber Güvenlik Kampı’na başvuru yapan öğrenciler arasından 10 Ocak 2016 tarihinde yeterlilik sınavı yapılacak. Yapılacak olan yeterlilik sınav sonucunda 25 kişi Siber Güvenlik Kış Kampı’nın katılımcısı olarak belirlenecek. Yeterlilik sınavında TCP/IP referans modeli, temel ağ güvenliği, Windows ve Linux işletim sistemlerinin genel çalışma yapısı konuları ile ilgili katılanların bilgi düzeyini ve araştırma yeteneklerini ölçmeye yönelik sorular bulunacak.

Hackerlere karşı eğitim

Siber Güvenlik Kış Kampı’nda öğrenciler teorik ve pratik eğitimler gerçekleştirirken sanal sistemler üzerinde (CTF) hacking becerilerini geliştirerek saldırganlara karşı savunma tecrübelerini geliştirecekler. Hacking, zafiyet tarama, zararlı yazılım analizi, mobil güvenlik, DDOS saldırılarına karşı doğru savunma gibi birçok konuda eğitim alacak olan Siber Güvenlik Kampı öğrencileri eğlenceli CTF yarışmaları sayesinde takım çalışması yeteneklerinin artırılması ve öğrenmiş oldukları bilgileri pekiştirmesi sağlanacaktır.

Katılmaya hak kazanan öğrencilerin konaklama, yeme, içme, eğitim ve diğer giderleri düzenleyici firmalar tarafından karşılanacak. Kamp yerine ulaşım masrafları ise öğrencilerin sorumluluğunda olacak.

Daha fazla bilgi, başvuru ve sorular için http://www.siberkamp.org/ adresi ziyaret edilebilir, bu adresten eğitmen ve destekleyen firmalar hakkında bilgi alınabilir.

16/12/2015 – ST
1.493 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.