Şeyma Karagöl ile “Çocuklarda Din Eğitimi” Üzerine

Şeyma Karagöl ile “Çocuklarda Din Eğitimi” Üzerine
17.05.2022
1.223
A+
A-

Sakarya Üniversitesi kapsamında düzenlenen SAÜFEST’in alt kategorisi KİTAPFEST’in sıradaki konuğu yazar Şeyma Karagöl oldu. Karagöl, KİTAPFEST konferans çadırında saat 13.00’te küçük okurları ile “Çocuklar Din Eğitimi” üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

Eğitimci yazar Karagöl özellikle çocukların yoğun katılımıyla gerçekleşen söyleşide, dinî eğitimin en birinci basamağın sevgi olduğundan bahsetti. Söylenenlerin değil yapılanların tesirini örneklerle açıklayan yazar, dini terminolojiye karşı olumlu bir tutum geliştirmeye gayret gösterilmesi gerektiğini anlattı.

Din ve eğitim kavramlarının bir yere oturtulması gerektiğini söyleyen Karagöl, öncelikle din eğitiminin altındaki problemlerin altının doldurulması gerektiğinin altını çizdi. Yazar Karagöl, “Din eğitimi derken neyi kastediyoruz? Mesela çocuklarımızın namaz kılmalarını, oruç tutmalarını, kuran okumalarını veya bir kız çocuğuna tesettürü sevsin, alışsın, bunlardan mı bahsediyoruz? Dinin bunların dışında ahlak dediğimiz bir boyutu var. Dürüst olmak, merhametli olmak, çalışkan olmak gibi. Bunlardan mı bahsediyoruz?” dedi.

Ebeveynlerle din eğitimi üzerinde konuşulduğu zaman din eğitiminin daha çok ibadet boyutuna bakıldığını ve bu durumun ebeveynleri endişelendirdiğini belirten Karagöl, “Peki ibadetler dinin belirli bir yönü müdür? Evet. Ama dinimiz sadece böyle tanımlarsak ve ibadetle sınırlandırırsak eksik kalmış olur. Çünkü din eğitiminin ibadete indirgediğimiz zaman ortaya beş vakit namaz kılıp yalan söyleyen insanlar çıkabiliyor” diye konuştu.

Söyleşinin ardından Nazmiye Ömer Sözer İlkokulu öğrencileri ile buluşan Şeyma Karagöl, okuyucuları ile imza etkinliği gerçekleştirdi.

Haber: Selin Işık

Fotoğraf: Melike Sarıkaya
1.223 kez görüntülendi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.