Şengörür Kırklareli Üniversitesi Rektörü Oldu

Şengörür Kırklareli Üniversitesi Rektörü Oldu
02.02.2017
2.490
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Şengörür Kırklareli Üniversitesi Rektörü olarak görevine başladı. Prof. Dr. Şengörür, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 21 Ocak 2017 tarihinde Kırklareli Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştı.

Fatih Savaşan Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Oldu

Diğer taraftan Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Fatih Savaşan da Milli Savunma Üniversitesi rektör yardımcılığına atandı.

Prof. Dr. Bülent Şengörür Kimdir?

1958 yılında Adapazarı’nda doğan Prof. Dr. Bülent Şengörür, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Programı Bölümünden lisans, 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı yüksek lisans ve 1994 yılında doktora derecelerini aldı.

1994 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı, 1995 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalında Yardımcı Doçent, 2006 yılında Doçent, 2010 yılında Profesörlüğe yükseldi. Uzmanlık alanları; Çevre Bilimleri ve Mühendisliği, Su Kalitesi ve Su Kirliliği bir de Havza Yönetimidir.

Prof. Dr. Bülent Şengörür, Sakarya Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptığı süreç içinde; Yüksekokul Müdürlüğü, Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanlığı ve Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Prof. Dr. Fatih Savaşan Kimdir?

Prof. Dr. Fatih Savaşan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni 1993 yılında tamamladı. Yüksek lisans eğitimini 1997 yılında University of Colorado’da, doktora eğitimini 2002 yılında The University of Kansas’da tamamladı.

Sakarya Üniversitesi’nde akademik ve idari birçok görevde bulunan Prof. Dr. Fatih Savaşan, en son Sosyal Bilimler Enstitüsünün müdürlüğünü yürütüyordu.

02-02-2017 / ST
2.490 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.