Sektör Temsilcilerinden Teknoloji’ye Tam Destek

Sektör Temsilcilerinden Teknoloji’ye Tam Destek
13.11.2015
905
A+
A-

Sakarya’daki sanayici ve iş adamlarını, öğretim elemanları ve öğrencilerle buluşturan Teknoloji Fakültesi’nin bu haftaki etkinliğine, Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi Temsilcileri Salih Börekçioğlu ve Halil Atay, İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar,  Optimum Sistem Makineleri Genel Müdürü ve Firma Sahibi Tansel Cavit Kulak, ABB Elektrik A.Ş (ABB Robotics) Teknik Satış Destek Mühendisi Mustafa Umut Akan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Sakarya Şubesi Başkanı Murat Kesik katıldı.

Sektör temsilcileri, Teknoloji Fakültesi Dekanlığı’nda yapılan toplantının ardından, öğrencilerle sınıflarda söyleşiler gerçekleştirdi. Öğrencilerle sektörün kendilerinden beklentilerini, iş potansiyellerini, gelecekte karşılaşabilecekleri fırsatları, alanlarındaki önemli hususları ve yaşadıkları iş tecrübelerini paylaşan sektör temsilcileri, söyleşi sonrasında da bölüm başkanlıklarında öğretim elemanlarıyla bir araya geldi. sektör temsilcileri ve öğretim elemanları ortaklaşa yapabilecek çalışmalar, işbirlikleri ve projeler hakkında paylaşımlarda bulundular.

Birlikte güçlüyüz…

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 72 sektör temsilcisi, iş adamı ve sanayiciyi öğretim elemanları ve öğrencilerle buluşturduklarını belirten Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, sektörle birlikte önemli bir sinerji yakaladıklarını söyledi. İş dünyasıyla ortak bir hedef doğrultusunda ilerlediklerini belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, gerçekleşen paylaşımların somut adımlara dönüşmeye başladığını, yakalanan bu sinerjiyle birlikte pek çok projenin hayata geçtiğini belirtti. Öğretim elemanlarının yanı sıra öğrencilerin de sektörün doğrudan içerisinde yer aldığını ve birlikte hareket ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Sarıbıyık, “birlikte güçlüyüz” vizyonuyla hareket ettiklerini, ileriki zamanlarda çok daha etkin çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Uygulamalı Eğitim Modeli; “+1”i destekliyoruz…

Nitelikli elemanların yetiştirilmesinin son derece önemli olduğunu belirten Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Sakarya Şubesi Başkanı Murat Kesik, Teknoloji Fakültesi’nin bu açıdan önemli bir misyon üstlendiğini belirtti. Teknoloji Fakültesi’yle her daim işbirliği içerisinde olduklarını belirten Kesik, gerek oda nezdinde gerekse oda üyesi firmalar nezdinde her türlü katkı ve desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Sektörü Tanıyan Ve Uygulamayı Bilen Mühendislerin Önemi Giderek Artıyor…

Mühendislerin yetişmesinde uygulamanın önemine dikkat çeken İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, özellikle inşaat sektörünün oldukça kozmopolit alanlara sahip olduğunu, bu açıdan mesleğini seven, sektörü tanıyan ve uygulama becerisine sahip inşaat mühendislerinin daha da önem kazandığını belirtti. Öğrencilerin bu kazanımlara daha mezun olmadan sahip olmalarının onları daha da güçlü kılacağını ve bilinçlendireceğini belirten Gürpınar, bu hususta da Teknoloji Fakültesi’nin uygulamış olduğu 7+1 Eğitimi Modelinin önemli bir katkısı olduğunu söyledi.  İnşaat sektörünün popülaritesinin giderek arttığını kaydeden Gürpınar, bu durumun da beraberinde iş güvenliği, yasal mevzuatlar, yeni teknolojiler gibi pek çok hususta dikkat gerektirdiğini, bu açıdan daha bilinçli nesillerin yetişmesinin gerekliliğini vurguladı. Gürpınar, oda olarak gerek üniversite ile gerekse Teknoloji Fakültesi ile her türlü işbirliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.

Uygulamalı Eğitim Süresi Uzatılabilir…

Teorik bilginin yanı sıra mesleki bilgiyi kullanım biçiminin ve uygulayabilme becerisinin alanda son derece önemli olduğunu vurgulayan Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi Temsilcileri Salih Börekçioğlu ve Halil Atay, özellikle elektrik alanında gerçekleştirilen işlerin hassasiyetine dikkat çekti. Bu açıdan 7+1 Eğitim Modeli’nin önemli bir kazanım olduğunu belirten temsilciler, uygun şartlarda uygulamalı eğitim süresinin daha da arttırılabileceğini ifade ettiler. Oda olarak işbirliği konusunda her zaman hazır olduklarını belirten oda temsilcileri, Teknoloji Fakültesi ile birlikte hareket etmekten ve bu tür organizasyonlara katılmaktan dolayı memnuniyetlerini diler getirdiler.

Başarı, Teknolojiyi Hayata Geçirebilmekte…

Teknolojinin hızla geliştiğini ve günümüz koşullarında bu hıza ayak uydurmanın son derece önemli olduğunu belirten ABB Elektrik A.Ş (ABB Robotics) Teknik Satış Destek Mühendisi Mustafa Umut Akan, teknolojiyi öğrenmek bir yana başarının teknolojiyi uygulayabilmekten, hayata adapte edebilmekten geçtiğini ifade etti. 7+1 Eğitim Modeliyle öğrencilerini sahada doğrudan işin içine sokan Teknoloji Fakültesi’nin ilgili alanlarda başarılı mühendisler yetiştirdiğinin altını çizdi. Ayrıca sektörle birlikte hareket etmenin öğrencilerin geleceklerini planlayabilmeleri açısından değer kattığını belirten Akan, bilgi ve tecrübelerini paylaşmaktan memnun olduğunu açıkladı.

Birlikte Başaracağız…

Nitelikli işgünün sağlanmasında Sakarya Üniversitesi’nin rolünün önemli olduğunu söyleyen Optimum Sistem Makineleri Genel Müdürü ve Firma Sahibi Tansel Cavit Kulak, üniversite ve sanayi arasında kurulan bağın güçlü olması durumunda, ülkemiz açısından sağlanacak katma değerin de o kadar yüksek olacağını ifade etti. Günümüz firmalarının gerek ara eleman istihdamında gerekse mühendis ya da yönetici istihdamında “nitelik” kavramının öne çıktığını belirten Kulak, bu niteliğin de uygulama eğitiminden geçtiğini vurguladı. Teorik bilginin yanı sıra uygulama becerisine sahip nitelikli mühendisler yetiştirme hedefinde Teknoloji Fakültesi’nin önemli bir değere sahip olduğunu vurgulayan Kulak, Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin daha mezun olmadan iş tecrübesine sahip olduklarını, sektörü daha iyi tanıdıklarını ve ekip ruhu ile birlikte iş yapabilme yeteneklerinin de geliştiğini belirtti. Ayrıca sektörle birlikte hareket etmenin sonucunda yakalanacak başarının daha da yüksek olacağı kanaatinde olduğunu ifade eden Kulak, bu başarıyı birlikte sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

13/11/2015
905 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.