Şehir Söyleşilerinin Bu Haftaki Konuğu Başkan Yüce Oldu

Sakarya Üniversitesince hazırlanan “Şehir Söyleşileri” Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile devam etti.

Şehir Söyleşilerinin Bu Haftaki Konuğu Başkan Yüce Oldu
10.05.2020
1.097
A+
A-

“Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ile Şehir Söyleşileri” kapsamında yapılan “Başkan ile Baş Başa” programına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce konuk oldu. SAÜ İletişim Koordinatörlüğünde yapılan programda Yüce, Sakarya’da koronavirüs ile ilgili alınan tedbirlerden ve yapılan çalışmalara, Sakaryaspor’dan Sakarya’daki sportif ve kültürel faaliyetlere, ulaşımdan tarıma, park, bahçe ve rekreasyon projelerine kadar Sakarya ile ilgili merak edilen birçok konuya değindi.

“Şehri baştan aşağı izole ettik”

Büyükşehir Belediyesi olarak pandemi sürecinde üzerlerine düşen görevleri harfiyen yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Ekrem Yüce, “Sürecin hemen başında tüm birimlerle iş birliği halinde Kriz Koordinasyon Merkezi oluşturduk. Çözüm masasına gelen her ihbarı değerlendirdik. Şehrimizdeki bütün birimlerimiz ile tüm cadde, sokak ve mahallelerde Sakarya’yı baştan aşağı izole etmek için seferberlik başlattık. Ulaşım ile ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. Sağlık çalışanlarımıza da ihtiyaçları olan tüm noktalarda destek verdik. İhtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza yardımlarımızı ulaştırdık. Maske imalatı ve dezenfektanlar konusunda çalışmalar yaptık” dedi.

Tramvay için müjde: Çalışmalar başlıyor

Ulaşım konusuna da değinen Başkan Yüce, merakla beklenen tramvay projesine salgın nedeniyle ara verdiklerini belirterek, projeye bundan sonra hız verecekleri müjdesini verdi. Yüce, “Tramvay konusunu önemsiyoruz. Şehrimize kazandırma noktasında 3-5 ay çalışma yaptık. Bununla ilgili basınla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve esnaflarımızla toplantılar yaparak onların görüşlerini aldık. Hemen hemen hepsi olumlu düşüncelerini bize bildirdi. Bunun üzerine Bursa’dan 3 adet tramvay almak için gerekli pazarlığımızı yaptık. Bursa Belediye Başkanımızın büyük destekleri oldu. Rayların yapılmasıyla ilgili ihaleye çıktık ancak bu dönemde salgın ortaya çıktı. 10 Nisan’da ihale yapılacaktı. Öncelikli işler dolayısıyla askıya aldık. Şu anda ihale sürecine başlıyoruz” diye konuştu. Söz konusu tramvayın ‘nostaljik’ olarak nitelendirmediklerini ve işlevsel olacağını belirten Başkan Yüce, “Aynı İstiklal Caddesi’ndeki model gibi işlevsel bir tramvay olacak. Atatürk Bulvarı ile Çark Caddesi’ni kapsayacak. Buket gibi şehirde bir farklılık bir güzellik oluşturacak. Aktiviteyi ve hareketi daha çok artıracak” dedi.

“Bisiklete önem veriyoruz”

Sakarya’da tüm sportif faaliyetleri desteklediklerini belirten Yüce, Sakaryaspor’un şehrin bir markası olduğunu ve bunun devam etmesi için Sakaryaspor’u her açıdan destek verdiklerini söyledi. Sporu ve özellikle bisikleti sevdirmek için çeşitli projeler yaptıklarını ifade eden Yüce, başarılı öğrencilere bisiklet vereceklerini, 2020 Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası’nın yapılacağını, kano pisti konusunda çalışmalar yaptıklarını, Türkiye’deki nadir pistlerden birisi olan Kırantepe’de yamaç paraşütünün devam ettiğini aktardı.

“Botanik Vadisinde çalışmalar devam ediyor”

Sakarya’da tarımsal faaliyetlerde, fidancılıkta ve seracılıkta çalışmalar yaptıklarını kaydeden Yüce, hayata geçirecekleri Botanik Bahçesi projesi ile ilgili de bilgi verdi. Yüce, “Seçim vaatlerimiz arasında bulunan Nehir Ada Projesi, Botanik Bahçesi’ni de kapsıyor. Salgın sürecinde çalışmalara ara verdik ancak şu anda bu projemizi başlatacağız. Melen hattı üzerinde bir botanik vadisi oluşturduk. Melen Barajı’ndan Sakarya’nın Kocaeli sınırına kadar 60-70 metre genişliğinde, 70 kilometre uzunluğunda bir mesafeyi kapsıyor. 4 bin dekarlık bir alan. Servis yolu ve isale hattına dokunmadan kenarlarından çift sıra halinde ıhlamur ve akasya ağaçlarıyla burayı zenginleştiriyoruz. Şu ana kadar 4 bin civarında ıhlamur fidanı diktik. Çalışmalar devam ediyor. Lavanta, ekinezya, melisa, kantaron, kuşburnu gibi bir takım tıbbi ve aromatik bitkileri diktik. Bir Alman firmasıyla alım garantili anlaşma yaptık. Fidanları firma veriyor. Arıcılarımıza kovanlar verdik. Bal üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kültürler kendisini tanıtacak”

Sakarya’nın sahillerinde gezinti alanları ve rekreasyon alanları için çalışmalar yaptıklarına değinen Yüce, “Sakarya’da orman, deniz, nadir yaylalar, ovalar, çoğu şehirde olmayan güzellikler var. Bunun yanında sosyal anlamda da güzellikleri var. Türkiye’nin tüm şehirlerinden ve özellikle Balkanlardan göçmenler burada bir arada yaşıyor. Sakarya bu anlamda bir dünya şehri, çok zengin. Kültürler Vadisi projemizi bu nedenle başlattık. Vatandaşlarımız kendi kültürlerini tanıtacak” şeklinde konuştu.

Sakarya’daki üniversite öğrencileri ilgili de başta Sakarya Üniversitesince düzenlenen Geleneksel Kısa Film Yarışması gibi projeleri desteklediklerini belirten Yüce, bu konuda Sakarya Üniversitesi ile iş birliği içinde olduklarını sözlerine ekledi.

10-05-2020 / ST


1.097 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.