Sefer Sayıları Artacak

Sefer Sayıları Artacak
30.01.2012
424
A+
A-

Tren seferlerinin 1 Şubat’tan itibaren duracak olması nedeniyle ulaşımla ilgili bazı tedbirler alındı.

1 Şubattan itibaren tren seferlerinin duracak olması nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı-İzmit arası çalışan firma yetkilileri bir araya geldi ve bazı önlemler alındı. Buna göre abonman kart sahibi olmayan sivil yolcu fiyatı 6 TL’den 4.5 TL’ye, 4 TL olan öğrenci fiyatıysa 3.5 TL’ye indirildi. İzmit araçları yoğunluğa göre 2 dakika arayla dahi çalışacaklar. 1 Şubat’tan itibaren Büyükşehir Belediyesi yeni terminale ek seferler başlatacak.

Fiyatlarda indirim

Alınan kararlar doğrultusunda ilk olarak Adapazarı-İzmit arası çalışan araçların fiyatlarında indirime gidildi. Halihazırda, Adapazarı – İzmit arası çalışan firmalar abonman kartı sahibi olmayan sivil yolcularını 6 TL, kart sahibi sivil yolcuları 5 TL’ye, öğrencileri 4 TL’ye taşıyorlar. Yapılan görüşmenin ardından, artık abonman kart alan tüm yolcular 4.5 TL’ye seyahat edebilecekler. Öğrenci bilet fiyatları da 4 TL’den 3.5 TL’ye indirildi. İndirimden yararlanmak isteyen vatandaşlar ilgili firmalardan abonman kartı almak zorunda.

2 dakikada bir araç kalkacak
Yapılan görüşmede özellikle yoğunluk olan saatlerde sefer sayılarını arttırma kararı da alındı. Buna göre yoğunluğun fazla olduğu zamanlarda, örneğin sabah ve akşam saatlerinde, yeni terminalden 5 ya da 2 dakika arayla araç kalkacak.

Büyükşehir Belediyesi sefer sayılarını arttırıyor
İzmit arabaları yeni terminalden kalkacağı için yeni terminale olan sefer sayısı arttırılacak. Şu anda yeni terminal hattında 24 saat boyunca çalışan sefer yapılıyor. Seferler özellikle yoğunluğun olduğu sabah saatlerinde arttırılacak.

30/01/2012 – Haber Merkezi


424 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.