Gök Gürültülü

SEAH’ta Tıbbi Sekreterlere İletişim Becerileri Seminerleri

25.04.2017

Sakarya Üniversitesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) tıbbi sekreterlerine, sağlık turizmini iyileştirme ve hasta memnuniyetini artırma programı kapsamında Tıbbi Sekreterlere yönelik “Temel İletişim Becerileri” seminerleri düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı’ndan alınan “Bilinçli Ellerle Nitelikli Sağlık Turizmi ve Mülteci Sağlığı” projesi ile yapılan seminer, 24 Nisan Pazartesi günü SEAH Merkez Konferans Salonunda gerçekleşti. Koordinatörlüğünü SAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Doç. Dr. Selma Altındiş’in yaptığı etkinlikte sırasıyla “Genel İletişim Teknikleri”, “Beden Dili”, “Örgütsel İletişim”, “Kurum Kültürü” ve “Hasta Psikolojisi” konularında uzmanları tarafından sunumlar yapıldı. Sakarya Kamu Hastaneler Birliği Sekreterliği yetkililerinin de desteği ve katılımı ile gerçekleşen programda 200’ün üstünde tıbbi sekreter yer aldı.

Seminlerde Genel İletişim Tekniklerini SHMYO öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayla Özdemir, Beden Dili Eğitimini İletişim Uzmanı Murat Gür, Örgütsel İletişim ve Kurum Kültürü Oluşturma Becerisini Doç. Dr. Selma Altındiş ve Hasta Psikolojisini de Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Özlem Doğu aktardı. Beden Dili sunumunu yapan Gür, katılımcılar arasından seçtiği kişilerle yaptığı canlandırmalar eğitimde neşeli ve duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Hasta Psikolojisi sunumuyla da hastaların ve yakınlarının yaşadıkları ve tanık oldukları durumlar ve yapılması gerekenler değerlendirildi. Genel olarak tıbbi sekreterlerin yaşadıkları zorlukların da aktarıldığı seminerlerde güler yüzlü olma ve empati kurabilmenin önemi bir kere daha vurgulandı.

25-04-2017 / ST