SAÜ’ye Diş Hekimliği Fakültesi Kurulacak

13.05.2013

Sakarya Üniversitesi’nde Diş Hekimliği Fakültesi kurulması teklifi, Sakarya Üniversitesi Senatosu’ndan geçti.

Sakarya Üniversitesi Senato Toplantısı’nda Diş Hekimliği Fakültesi kurulması kararı alındı. Yapılan görüşmeler sonucunda, Sakarya Üniversitesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 2547 Sayılı Kanunun 7/d maddesi 2. fıkrası uyarınca Diş Hekimliği Fakültesi kurulmasının uygun olduğuna ve gereği için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na arzına Sakarya Üniversitesi Senatosu tarafından oy birliği ile karar verildi.

Kurulacak olan Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Sakarya ili ve çevresine çağdaş, nitelikli ve zamanında ağız ve diş sağlığı hizmeti verilmesi, ülkemizin ihtiyacı olan uzman diş hekimlerinin yetiştirilmesi, Toplumun ağız ve diş sağlığı konusundaki bilgi, davranış ve eksikliklerini tespit ederek bunların giderilmesine yönelik projelerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Sakarya Üniversitesi Senato Toplantısı’nda alınan bu kararlar kısa süre sonra YÖK’e gönderilecek.

13/05/2013 – YC