Gök Gürültülü

SAÜ’nün Eğitim Modeline Üstün Başarı Ödülü

01.12.2015

Sakarya Üniversitesi’nde uygulanan 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri, Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi’nde üstün başarı ödülünü aldı.

Mimar Sinan Mühendisler Birliği tarafından Konya’da 28-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi’nde Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları’nda ve Teknoloji Fakültesi’nde uygulanan “3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri” üstün başarı ödülüne layık görüldü. Sakarya Üniversitesi’ni temsilen zirvede bulanan Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ödülü TÜBİTAK Başkanı A. Arif Ergin’den aldı. Girişimcilik ve inovasyon konularının nitelikli insan gücüyle başarılabileceğinin vurgulandığı zirvede, 3+1 ve 7+1 Eğitim Modellerinin bu alanda önemli bir kazanım olduğu katılımcılar tarafından da dile getirildi.

Ödül töreninde konuşan Prof. Dr. Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi’nin uyguladığı 3+1 ve 7+1 eğitim modellerinin birçok yerel ve ulusal mecrada takdir ve teşekkür ile karşılandığını, uygulanan bu modellerin bir sivil toplum kuruluşundan böyle bir başarı ödülü almasının Sakarya Üniversitesi adına ayrı bir önem arz ettiğini söyledi. Mesleki eğitimde uygulama becerisinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Sarıbıyık, modelin ulusal bazda yayılması için sivil toplum kuruluşlarının (STK) rolünün büyük olduğunu açıkladı. Sakarya’da bu kapsamda Sakarya Üniversitesi ile gerek kamu gerekse SATSO başta olmak üzere MÜSİAD, SAMİB, SASİAD gibi meslek kuruluşlarının arasında güzel bir sinerjinin oluştuğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, konuşmasının sonunda bu ve benzeri hayırlı hizmetlerde bulunanlara ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

01/12/2015 – MA