Gök Gürültülü

SAÜ’lü Yeşilaycılardan Farkındalık Etkinliği

05.03.2019

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Genç Yeşilay Topluluğu öğrencileri, 1-7 Mart Dünya Yeşilay günü kapsamında İstanbul Kadıköy’de Yeşilay Dünyası Çadırına katıldı. Bağımlılıklara karşı farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğe birçok öğrenci katıldı.

Topluluk olarak her yıl Yeşilay haftasında program yaptıklarını belirten Sakarya Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu Başkanı Aynur Kandemir, Liselerde farkındalık yaratmak için liseleri ziyaret ediyoruz, oyunlar, eğlenceler düzenliyoruz ve bisiklet turlarına çıkıyoruz” dedi.

Kampüste Dumansız Hava Sahası

Düzenlenen her etkinliğin amacının farklı olduğunun altını çizen Kandemir, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimleri verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“İnsanları bilinçlendirmek ve bağımlılıkla ilgili mücadeleyi sürdürmek için birçok etkinlik düzenliyoruz. ‘Yeşilay Elçisi’ projesiyle esnafları, gençleri bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Dumansız Hava Sahası (DHS) projesiyle kampüsümüzü ve hatta şehrimizdeki birçok kurum ve kuruluşun da kapalı alan çıkışlarından 10 metre sonrasına kadar DHS alanları çiziyoruz.”

Hedefimiz Bağımlılığa Karşı Öncü Olmak

Genç Yeşilay Topluluğu için Yeşilay’ın öncü ekibi nitelendirmesini yapabiliriz diyen Aynur Kandemir, ”Bizler insanlar bağımlılığı hiç yaşamasın diye öncü bir bilgilendirici ekibiz. Hedefimiz dumansız hava sahalarında,bağımlılıklardan uzak sağlıklı insanlarla,insanlık onurunu koruyarak bir yaşam sürmek, sürdürmektir” ifadelerini kullandı.

Genç Yeşilay Topluluğunda yaklaşık 3 bin üyenin bulunduğu bilgisini veren Aynur Kandemir, “Eskiden bağımlılığı olan hiç kimse gruplarımıza alınmıyormuş. Biz bu durumu pek uygun görmedik zaten amacımız o insanlara ulaşmak. Bu sebeple sistemi değiştirdik. Yeni sistemde komisyonlarımızda görev alacak arkadaşların herhangi bir bağımlılığı olmaması ön şartımız var ancak duyuru gruplarına aldığımız gönüllülerimizde bu şartı aramıyoruz.” şeklinde konuştu.

5/03/2019 – Havva Kaldırım/Bahadır Ulukaya