SAÜ’lü Patentler Sektöre Buluşacak

28.10.2015

Sakarya Üniversitesi Adaptto, İstanbul’da düzenlenecek USİMP Patent Fuarı 2015’e katılacak.

Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu tarafından İstanbul’da düzenlenecek fuara 13 Teknoloji Transfer Ofisi ve 100’den fazla yatırımcı katılacak.

Teknoloji Transfer Ofislerinin teknoloji portföylerinin, sektör temsilcilerine ve yatırımcılara tanıtım süreçlerinde destek olmak, sinerji ortamı yaratmak ve üniversite ile yatırımcıların tek bir noktada buluşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen fuar, Üniversite-Sanayi İşbirliğinin artırılması ve bunun sonucunda yenilikçi teknolojilerin sanayiye aktarılmasında, sürdürülebilir ve uzun vadeli ilişkiler kurulmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

Sakarya Üniversitesi Adaptto olarak, fuara 10 patentle katılacaklarını söyleyen Prof. Dr. Tahsin Engin, “TTO’nun nihai amacı patentlerin lisans satışı veya kiralama yoluyla ticarileştirilmesidir. Sakarya Üniversitesi Adaptto olarak biz de bu bilinçle çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. Bu tür fuarlar da sanayi ve üniversitelerin buluşması açısından önemli bir sinerji alanı” dedi.

28/10/2015 – MA