SAÜ’lü Akademisyenlerden Büyük Başarı

ABD’nin Stanford Üniversitesinin standart atıf göstergeleri temelinde oluşturduğu sıralamada Sakarya Üniversitesinden 5 akademisyen de yer aldı.

SAÜ’lü Akademisyenlerden Büyük Başarı
27.11.2020

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis, K. W. Boyack ve J. Baas’ın “PLOS Biology” dergisinde yayımlanan “Standartlaştırılmış Atıf Göstergelerinin Bilim Genelinde Güncellenmiş Yazar Veritabanları” konulu makalede dünyanın en iyi bilim insanlarının sıralandığı listeye yer verildi. Listede ilk yüzde 2’lik dilimde SAÜ’lü 5 akademisyen de yer aldı.

“Türkiye’den 614 bilim insanı belirlendi”

Dünyadan 159 bin 684 bilim insanının belirlendiği araştırmada listede Türkiye’den 614 bilim insanına da yer verildi. Listede SAÜ Mühendislik Fakültesinden Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Şen, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Genel ve Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Ayhan Şengil ile SAÜ Fen Edebiyat Fakültesinden Kimya Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Recep Ali Kumbasar ve Prof. Dr. Mahmut Özacar da yer aldı.

Listede standart atıf göstergeleri, bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak hesaplandı. Çalışma, bu göstergeleri kullanılarak bilim insanlarını 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sınıflandırdı.
43.334 kez görüntülendi.