SAÜ’lü Akademisyenin Projesi TÜBİTAK’tan Destek Aldı

30.06.2016

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Serdar Gülener’in Türkiye’de yargıya güveni etkileyen faktörleri tespit etmeyi amaçlayan araştırma projesi, TÜBİTAK’tan destek aldı.

Doç. Dr. Serdar Gülener’in yürütücülüğünü yaptığı “Türkiye’de Yargı Kurumuna İlişkin Güven Algısını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Ölçek Geliştirmesi” isimli proje, TÜBİTAK 3001 Başlangıç AR-GE Projeleri Destekleme Programı tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Proje kapsamında yapılacak saha çalışması ile toplumun ve bireylerin yargıya duyduğu güven düzeyi ve güveni etkileyen faktörlerin tespit edilmesi amaçlanıyor.

Yargıya güven konusunda doktrinde var olan önemli bir açığın kapatılmasının sağlanacağı proje kapsamında, kuramsal ve ampirik verilerle desteklenen bir bilgi birikiminin oluşturulması ve bunların karar vericiler ve uygulayıcılar ile paylaşılması söz konusu olacak.

30-06-2016 / ST